logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T630 nie włącza się po zawieszeniu podczas gry - co zrobić?

Grzegorz123 07 Kwi 2006 22:43 1044 7
  • #1 2504590
    Grzegorz123
    Poziom 11  
    Witam
    Telefon jednoroczny działał bez żadnego problemu. Nie rozbierany, nie przegrzany, nie zalany, nie uderzony, nic z tych rzeczy. Chciałem sobie pograć w gierkę którą miałem na telefonie od niepamiętnych czasów i w czasie wgrywania (wyświetlała się klepsydra) wyłączył się. Teraz na nic nie reaguje, wyjmowanie baterii, czyszcznie styków karty nic nie daje. Jak włączę ładowarkę to po dłuższej chwili zaświeci czerwona lampka joya.
    Proszę o radę co mogę z nim zrobić (oprócz wbijania nim gwoździ), mam kabel usb do niego, ale żadnych programów.
    pozdr.

Jim
  • #2 2504616
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 230
    na poczatek wgranie nowego flasha.
  • #3 2505801
    Grzegorz123
    Poziom 11  
    Mam kabel na usb na nim jest napisane T68/T39, trochę się naczytałem postów na tym forum i mam mętlik w głowie. Czy ten kabel będzie odpowiedni? a jak nie to na co muszę go przerobić? Otworzyłem go i we wtyczce mam 5 kabelków. Jakim programem powinienem go zflaszować?
    hilfe
  • #4 2505808
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Jeżeli nie masz sprzętu to sobie odpuść... ja radziłbym wgrać nowy soft - mcu gdfs modem

POZDRAWIAM.
  • #5 2505822
    Grzegorz123
    Poziom 11  
    Ale czy tym kabelkiem to zrobię? musi to być tylko na lpt? przez usb nie zadziała?
  • #6 2506435
    Poca
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Bedziesz miec bezpieczniej
    jezeli pojdziesz do kogos kto robi sim_locki
    zaplacisz 20 zl i przeflashuje Ci telefon na najnowszy soft.

pozdro
    Poca

Dodano po 2 [minuty]:

T630 moze miec dosc skomplikowana procedure
    sciaganie blokady RSA , flashowanie calego telefonu
    bateria musi byc naladowana na maxa
    itd itd , szkoda czasu - lepiej zaplac te 2 dychy i niech ci to ktos zrobi kto to robil wczesniej.
  • #7 2506620
    Grzegorz123
    Poziom 11  
    jeżeli sprawa jest warta 20 zł to faktycznie sobie odpuszczę...
    Dzięki za wyjaśnienia
    pozdr
  • #8 2507091
    bugi10
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    hehehe a w jakim miescie dla nieznajomych klientów fleshuje się za 20zł fony ?

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sony Ericsson T630 przestał się włączać po zawieszeniu podczas gry, wyświetlając klepsydrę, a następnie całkowicie przestał reagować. Próby wyjęcia baterii, czyszczenia styków i podłączania ładowarki skutkowały jedynie zapaleniem czerwonej diody. Zalecanym rozwiązaniem jest wgranie nowego oprogramowania (flashowanie) telefonu, co wymaga odpowiedniego kabla i programu do flashowania MCU, GDFS oraz modemu. Kabel USB oznaczony jako T68/T39 może nie być kompatybilny, a proces flashowania T630 jest skomplikowany, wymaga pełnego naładowania baterii oraz zdjęcia blokady RSA. Ze względu na trudności techniczne i ryzyko uszkodzenia, sugeruje się skorzystanie z usług specjalistów zajmujących się sim-lockami, którzy za około 20 zł mogą wykonać profesjonalne flashowanie i przywrócić telefon do działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA