logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Fiesta 1.1 1996 - brak iskry i pompa nie działa po wymianie pierścieni

viper78marek 08 Kwi 2006 01:36 3182 4
REKLAMA
  • #1 2504995
    viper78marek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam
    mam problem z moja fiesta .zaczelo sie od tego ze brala olej wiec wymienilem pirscienie i uszczelniacze.po zlozeniu juz nie odpalila brak iskry pompa nie pracuje sprawdzilem czujnik polozenia walu wydawal sie oki ale wymienilem i dalej to samo immo rozlacza jak przed remontem kable przedmuchalem od czujnikow do kasety sa oki nie mam testera ale podlaczylem leda do zlacza dlc wedlug schematu z auto daty ale dziala nie poprawniepo wlaczeniu zaplonu dioda zamiast wyswietlic kody pulsuje caly czas co robic pomozcie
  • REKLAMA
  • #2 2505115
    yaaro
    Poziom 33  
    Ocena: 1081
    Sprawdź moduł zapłonowy (nie centralkę tylko moduł od iskry )ostatnio miałem taki przypadek, można rozebrać i zobaczyć czy niema popalonych obwodów.
  • REKLAMA
  • #3 2505198
    matadorRS
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Moze to wina samego komputera lub gdzies w elektryce sie cos pomerdalo. Ja bym zaczal od dokladnego przeanalizoawania czy wszystko zostalo dobze podpiete. Moze poprostu gdzies jest jakies zwarcie ze wszystko szaleje :)
  • REKLAMA
  • #4 2507857
    viper78marek
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam yaro
    problem jest poniewz moja wersja fiesty modul ma w kasecie byly dwa rodzaje zaplonu jeden z modulem oddzielnie i jeden zintegrowany ale dziekuje wszystkim za pomoc mam jeszcze pytanie jak dostane kasete jest jakas procedura synchronizacji z immo czy wystarczy wpiac i wystarczy?
    pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

a jezeli chodzi o podpiecie wszystkich kabelkow to jest o tyle dziwne ze w zasadzie niewiele nie odpinalem odkrecilem kolektor od glowicy i tak zostawilem ze wszystkimi polaczeniami tylko rozrusznik miska i glowica takze sam nie wiem czemu???
  • #5 2509127
    niemownikomu
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    witam, sprawdz moze ponencjometr przepustnicy
REKLAMA