logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Fiesta 1.3 Duratec 2005 - brak paliwa po odłączeniu akumulatora

kolekkk 28 Sty 2006 00:10 5190 5
REKLAMA
  • #1 2227866
    kolekkk
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam,
    Mam straszna Prosbe Moze ktos bedzie wiedzial co sie stalo?
    otoz moj problem wyglada nastepujac Sprowadzilem Forda Fieste nowego zalednie ma 3 miesiace, gdy go sciagnolem palil bez problemu teraz gdy mial male poprawki blacharskie i byly odpiete Klimy od akumulatora przez 3 tygonie moze 2.5 i dzis podpiolem klimy, Silnik kreci ale nie zapali (nie slysze pompki od Paliwa)po wyciagnieciu przewodow od Paliwa przy i przekreceniu kluczykiem ( bo w tym momencie pmpka powina dawac paliwo do Silnika) z przewodow nie leje sie paliwo....:( ? Do auta mam kluczyk do cyntrralnego zamka mozliwe ze jest w nim jakis immobilajzer;/
    ale nie mam pojecia, dzwonile do Servisu powiedzieli mi ze modol mogl sie rozprogramowac..., ale To by bylo bez sensu gdyby modol sie rozprogramowal sam bo nie mial pradu przez jakis czas...;/ w kocu to jest Pamiec i wydaje mi sie ze musi BYc temu jakas przyczyna inna.. ale jaka????

Dzieki z Gory za kazda podpowiedz pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2228547
    carcas_2005
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    powiem szczerze, że nie wiem jak programuje sie ten imobilizer ale na początek dla pewności sprawdził bym czy napewno nie dostaje się napięcie na tą pompkę. Po przekręceniu kluczyka przekażnik kodaje napięcie tylko przez krótką czwilę a potem znów dopiero w czasie rozruchu. Ale zazwyczaj po tych postojach u blacharzy śniedzieja styki:cry:
  • REKLAMA
  • #3 2228566
    Skolmi
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    A lampka immo (taka kłódka) gaśnie po przekręceniu kluczyka?

Z immo są czasami cyrki i pomaga tylko programowanie w ASO.
  • REKLAMA
  • #4 2229259
    @-tech
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    w osłonie słupka 'A' po stronie kierowcy jest 'inertia switch'...prawdopodobnie wyskoczył...naduś palcem

immo na pewno nie, nie zakręciłby rozrusznik

powodzenia
  • REKLAMA
  • #5 2229779
    Skolmi
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    @-tech napisał:
    w osłonie słupka 'A' po stronie kierowcy jest 'inertia switch'

Akurat jest za schowkiem pasażera :) ale sprawdzić można.
  • #6 2229896
    bandi21
    Poziom 30  
    Ocena: 655
    ja miałem taki problem po blacharzu w eskorcie.Wyskoczył wyłącznik uderzeniowy,bo walili młotem w zawiasy drzwi kierowcy a tam jest ten wyłącznik.Koledzy wyżej chyba wiedzą gdzie ma to fiesta bo ja nie wiem.
REKLAMA