Witam mam poważny problem
Nie mogę zkonfigurować siecie wyglądającej tak :
3 Kompy każdy ma XP PRO , chciałbym internet na każdym
nie ma routerów i ap . Nie ma pieniedzy
. Chce ustawić z tego co mam bo wiele osób mi mówiło że sie da to zrobić.
Komp 1 Neo+ , karta sieciowa LAN , Karta WLAN
komp 2 Połączony z Komp 1 przez LAN ,kablem - Wszystko działa inet,sieć
Komp 3 połączony z Komp 1 przez karte WLAN - nic nie ma....
Komputer 1 z komputerem 2 łączące sie lanem widzą sie i działają bdb , inet sieć - spoko
Ale połączenie komputera 3 z 1 i na odwrót = Zero
Zasięg jest spokojnie
Jak to zkonfigurować - Doradzano mi żeby ustawić tylko z pod windowsa ADhoc - Mam to razem zrobione - arty sie widzą połączenie aktywne ale jak biore napraw (WIN XP ) to od razu nie działa - Nie możne wykonać następującej operacji : Wyłączanie karty sieciowej - Czyli pierwszy punkt naprawy
Prosze was bardzo pomóżcie mi i opiszcie dokładnie co i jak zrobić bo potrzebuje net na wszystkich kompach a nie stać mnie na Acces Pointa i nowy modem......
Nie mogę zkonfigurować siecie wyglądającej tak :
3 Kompy każdy ma XP PRO , chciałbym internet na każdym
nie ma routerów i ap . Nie ma pieniedzy
Komp 1 Neo+ , karta sieciowa LAN , Karta WLAN
komp 2 Połączony z Komp 1 przez LAN ,kablem - Wszystko działa inet,sieć
Komp 3 połączony z Komp 1 przez karte WLAN - nic nie ma....
Komputer 1 z komputerem 2 łączące sie lanem widzą sie i działają bdb , inet sieć - spoko
Ale połączenie komputera 3 z 1 i na odwrót = Zero
Zasięg jest spokojnie
Jak to zkonfigurować - Doradzano mi żeby ustawić tylko z pod windowsa ADhoc - Mam to razem zrobione - arty sie widzą połączenie aktywne ale jak biore napraw (WIN XP ) to od razu nie działa - Nie możne wykonać następującej operacji : Wyłączanie karty sieciowej - Czyli pierwszy punkt naprawy
Prosze was bardzo pomóżcie mi i opiszcie dokładnie co i jak zrobić bo potrzebuje net na wszystkich kompach a nie stać mnie na Acces Pointa i nowy modem......