logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeeForce 4 MX440. Nie można dokończyć instalacji sterowników.

Ł_U_K_A_S_Z 09 Kwi 2006 16:02 1146 7
REKLAMA
  • #1 2509483
    Ł_U_K_A_S_Z
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!!!
    Mam taki mały problem. Mam zintegrowaną karte graficzną na plcie głóenej. Niedawno kupiłem GeeForce'a 4 MX440 na Allegro (niby sprawna) sciągnąłem stery i próbuje zainstalowac. Jednak nie moge bo windows wyswietla jakis błąd, że nie może dokończyć instalacji bo nie może znaleźć sprzętu odpowiadającego sterownikom. Może trzeba coś w Biosie włączyć (coś z AGP). Próbowałem wyłączyć VGA Chip w Biosie. Myślalem że to coś da ale lipa. Czy ktoś wie jak mi pomóc :?:
  • REKLAMA
  • #2 2509526
    marioccp
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Jakie stery probujesz zainstalowac?
    Sprobuj pobrac jakies detonatory pelno tego po stronach
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2509670
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1586
    jaka płyta ?
    monitor do której karty jest podłączony ?

-
    przy okazji - do tej karty nie ma potrzeby ściągać najnowszych detonatorów w dodatku certyfikat WHQL jest dla GeForce7 i niektórych GeForce6
  • REKLAMA
  • #6 2511459
    Ł_U_K_A_S_Z
    Poziom 11  
    Płyta zdaje się Octeka Rihio czy cuś (dokładnie nie wiem) z chipsetem Intel 845 G/Gl. Monitor podpięty jest pod tą zintegrowaną. Próbowałem podpinac pod tego GeForce'a i nic.
    Co to są te detonatory??
  • #7 2511469
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1586
    sprawdź tą karte w innym komputerze;
    detonatory - sterowniki, choć tamta nazwa bardziej pasuje do kart nVidia Riva T.N.T. :wink:
  • #8 2892016
    Ł_U_K_A_S_Z
    Poziom 11  
    Najwyraźniej karta jest uszkodzona bo nie działa na innym kompie jak sprawdzałem u kumpla. Dzięki za chęci!! Zamykam temat. Pazdrawiam!!!

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji sterowników do karty graficznej GeForce4 MX440 zakupionej na Allegro, która nie jest wykrywana przez system Windows po włożeniu do slotu AGP. Próby instalacji sterowników z oficjalnej strony NVIDIA (wersje 56.72 i 84.21) kończą się błędem, ponieważ system nie znajduje sprzętu odpowiadającego sterownikom. Monitor jest podłączony do zintegrowanej karty graficznej na płycie głównej z chipsetem Intel 845G/GL (płyta Octeka Rihio lub podobna). Wyłączenie zintegrowanej grafiki w BIOS-ie (VGA Chip) nie przyniosło efektu. Zalecano sprawdzenie karty w innym komputerze oraz użycie sterowników Detonator (starsze sterowniki NVIDIA). Test wykazał, że karta jest uszkodzona, ponieważ nie działa również na innym komputerze. W efekcie problem został uznany za uszkodzenie sprzętowe karty GeForce4 MX440.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA