Witam mam następujący problemy: gdy próbuję kserować więcej niż jedną kartkę, to wydruki wychodzą „brudne” ten sam tekst jest powielany na tej samej stronie w kilku miejscach tylko coraz jaśniej bez zachowania ostrości kopi, wygląda to tak jakby wałek który utrwala toner na kartce przyklejał do siebie część utrwalanego tekstu i przenosił je w nowe miejsce. Gdy przeprowadzę samooczyszczenie i przepuszczę kilka pustych stron to mogę ponownie skserować jedną stronę. Gdy drukuję raporty czy stronę pokazową to niema tego problemu wydruk jest prawie czysty.
Podobnie przy drukowaniu z komputera niektóre strony drukuje( gdy jest mało tekstu) a niektóre przechodzą czyste bez wydruku jedynie z wydrukowaną linijką dziwnych znaczków a czasami nawet bez tego po prostu czyste strony. Czasami gdy drukuje strony z odstępem ok 10sekundowym to wydruk wychodzi dobry a gdy pobiera kartkę raz za razem z 2s przerwą to wydruki wychodzą brudne i rozmazane.
Proszę o pomoc co to może być i jak to naprawić, będę wdzięczny za każdą radę.
Wymieniłem toner na na nowy jednak bez rezultatu.
Do tej pory było zrobione 55000 kopi
będę wdzięczny za każdą radę.
Podobnie przy drukowaniu z komputera niektóre strony drukuje( gdy jest mało tekstu) a niektóre przechodzą czyste bez wydruku jedynie z wydrukowaną linijką dziwnych znaczków a czasami nawet bez tego po prostu czyste strony. Czasami gdy drukuje strony z odstępem ok 10sekundowym to wydruk wychodzi dobry a gdy pobiera kartkę raz za razem z 2s przerwą to wydruki wychodzą brudne i rozmazane.
Proszę o pomoc co to może być i jak to naprawić, będę wdzięczny za każdą radę.
Wymieniłem toner na na nowy jednak bez rezultatu.
Do tej pory było zrobione 55000 kopi
będę wdzięczny za każdą radę.