logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP laserJet 3330 duże problemy z ksero i wydrukami

Limakan 16 Sty 2006 10:00 1479 5
REKLAMA
  • #1 2186031
    Limakan
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam mam następujący problemy: gdy próbuję kserować więcej niż jedną kartkę, to wydruki wychodzą „brudne” ten sam tekst jest powielany na tej samej stronie w kilku miejscach tylko coraz jaśniej bez zachowania ostrości kopi, wygląda to tak jakby wałek który utrwala toner na kartce przyklejał do siebie część utrwalanego tekstu i przenosił je w nowe miejsce. Gdy przeprowadzę samooczyszczenie i przepuszczę kilka pustych stron to mogę ponownie skserować jedną stronę. Gdy drukuję raporty czy stronę pokazową to niema tego problemu wydruk jest prawie czysty.

Podobnie przy drukowaniu z komputera niektóre strony drukuje( gdy jest mało tekstu) a niektóre przechodzą czyste bez wydruku jedynie z wydrukowaną linijką dziwnych znaczków a czasami nawet bez tego po prostu czyste strony. Czasami gdy drukuje strony z odstępem ok 10sekundowym to wydruk wychodzi dobry a gdy pobiera kartkę raz za razem z 2s przerwą to wydruki wychodzą brudne i rozmazane.
    Proszę o pomoc co to może być i jak to naprawić, będę wdzięczny za każdą radę.
    Wymieniłem toner na na nowy jednak bez rezultatu.
    Do tej pory było zrobione 55000 kopi
    będę wdzięczny za każdą radę.
  • REKLAMA
  • #2 2186197
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 448
    prawdopodobnie uszkodzony zespół utrwalania
  • REKLAMA
  • #3 2186743
    Limakan
    Poziom 11  
    Czy dużo kosztuje ten zespół utrwalania i czy wymiana jest skomplikowana; a może są inne przyczyny jeżeli tak to jakie?
  • REKLAMA
  • #4 2186881
    lopko
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Czy podrzucałeś kasetę z tonerem.
  • REKLAMA
  • #5 2189473
    Limakan
    Poziom 11  
    przed włożeniem tonera obracałem go kilka razy aby proszek się równomiernie rozłożył ma to jakieś znaczenie?
    Jakie mogą być przyczyny że niektóre strony drukuje z komputera a inne wychodzą puste lub z jednym wersem z różnymi dziwnymi znaczkami?
    Gdzie można znaleść schemat z opisem poszczególnych części.
  • #6 2213249
    Limakan
    Poziom 11  
    Można zamknąc ten temat, faktycznie problem był z zespołem utrwalania.
REKLAMA