logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HIVISION BT-1781 – szybkie miganie diody, tikanie, brak obrazu – co sprawdzić?

sarge86 13 Kwi 2006 10:46 1038 4
REKLAMA
  • #1 2522711
    sarge86
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Panowie mam następujący problem, monitor daje oznaki życia jedynie w postaci bardzo szybkiego migania zielonej diody sygnalizującej zasilanie, ponadto słychać powtarzające się tikanie. Na płytce nie widać żadnych przykopconych miejsc.

Panowie jestem początkujący prosze nie bijcie, Czy komuś zdarzyło sie coś podobnego?

Z góry dziękuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2522854
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Na początek przelutuj zimne luty i sprawdź kondziołki a potem zobaczymy co dalej:)
  • REKLAMA
  • #3 2522947
    sarge86
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    zimne luty przelutowałem, kondensatorki ok, lecz problem dalej nie rozwiązany...
  • REKLAMA
  • #4 2524052
    Kalik
    Poziom 24  
    Ocena: 6
    Jak tam masz zrobione zasilanie linii, razem z FBT czy osobno? Zlokalizuj wyjście z przetwornicy odpowiedzialne za zasilanie Hota rozepnij ten obwód i wstaw żarówę 60W. Jak przetwornica odpali i przestanie migać dioda to usterki szukaj w tej gałęzi. Podobnie możesz zrobić z zasilaniem FBT - zakładam, że jest tutaj rozdzielone. Jeśli to nie da rezultatu w postaci prawidłowego startu przetwornicy to możesz podnosić inne obwody i sztucznie je obciążać wtedy znajdziesz ten, w którym jest usterka. Jeśli dalej przetworka nie wstanie to może oznaczać uszkodzenie samej przetwornicy. Napisz o efektach.
  • #5 2525547
    marcin_211
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Sprawdz Q618,Q617,jezeli ktorys z nich jest uszkodzony to prawdz rownierz R888.
    Powodzenia.
REKLAMA