logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor HIVISION - migająca dioda, nie włącza się po podłączeniu do prądu

raffiki 19 Sty 2007 20:35 977 3
REKLAMA
  • #1 3462738
    raffiki
    Poziom 14  
    Ocena: 287
    Mam problem, monitor pyknoł i się nie włącza... jest coś takiego ze po włożeniu wtyczki do kontaktu tak "pyka" i dioda miga ale się nie włącza... już raz tak miałem to do serwisu poszedł... ale 50zł też poszło więc się nie opłaca.. mam drugi monitor ale tamten przydało by się naprawić. Co mogło się zepsuć. Jeśli ktoś potrzebuje informacji jaki to model to podam później bo teraz nie mam mozliwości sprawdzenia, ale to chyba nie najważniejsze.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3462828
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    ano właśnie ten model by się przydał bo było ich wiele. Zepsuć się mogło bardzo duzo albo niewiele. Przede wszystkim sprawdz kabel sygnałowy , jeśli jest ok to sprawdż czy nie masz zwarcia po wtórnej zasilania. Jesli nie masz pojecia o tym to lepiej nie zaczynaj.
  • #4 3462858
    raffiki
    Poziom 14  
    Ocena: 287
    No nie wyjde z założenia nie mam pojęcia nie zaczynam... Mam monitor który nie działa a chcę zacząć zajmować się serwisem, trzeba od czegoś zacząć... a to dobry początek bo nic nie trace... modle wrzucę zaraz tylko się do niego dorwe, i gdzie szukać tych rzeczy co się mogły zepsuć... tą jakąś "przetwornice" i "tranzystor", tranzystor pamiętam gość mi dał w woreczku poprzednio spalony ale dorzucił jakies kondensatorki, nie znam się na tym ale wydaje mi się że mnie wykiwał ;|

Dodano po 2 [minuty]:

model to: BT-1582 jeśli dobrze patrze :)
REKLAMA