logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 3010 nie rozpoznaje karty Cyfry+ - jak to naprawić?

tomelan 19 Kwi 2007 11:20 1506 4
REKLAMA
  • #1 3801238
    tomelan
    Poziom 2  
    witam,

mam nastepujacy problem. mianowicie mam tunerek philips 3010 oraz orginalna karte cyfry plus. po wlozeniu karty do tunerka otrzymuje komunikat iz karta jest nieprawidlowa badz tez inny w zaleznosci jaki jest wgrany soft otrzymuje, iz niepoprawny atr karty.
    wiem ze karta jest w porzadku, poniewaz chodzilem do autoryzowanego punktu cyfry i po wlozeniu jej do tunerka np mediasatu wszystko jest OK, wszytko dziala. natomiast kiedy wkladam ja do swojego jest problem.
    probowalem wgrywac juz rozne firmware'y, jak tez probowalem ciagnac soft bezposrednio z satelity, wgrywalem tez orginalny i ciagle jest ten sam problem.

macie moze jakis pomysl, co moze byc nie tak?? co mam zrobic, aby na tym starym philipsie 3010 mozna bylo ogladac cyfre z orginalnej karty?

pozdrawiam, i dziekuje, tomasz
  • REKLAMA
  • #2 3801379
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Moze tuner był przerabiany,zdejmij obudowe ,wyjmij plyte główna i zobacz od spodu czy nie masz wstawionego kondensatorka kolo układu scalonego
    w tej chwili nie pamietam jaki ale widac gołym okiem przeróbe trzeba go odpiąć i polaczyc sciezki do scalaka ewentualnie możesz miec wstawiony generator ten powinien być na slocie karty trzeba przywrócic stan pierwotny
    jak znajde rysunki to podrzuce
  • REKLAMA
  • #3 3801383
    @@@@
    Poziom 23  
    Ocena: 91
    Nie napisałeś od kogo masz tuner, od dystrybutora ? jeżeli tak to uszkodzony slot karty czytnik do wymiany tunek,jeżeli nie, a odkupiłeś od kogoś to tunek może mieć przeróbkę na płycie głównej do karty Funki Funrari które były taktowane z częstotliwością wyższą niż 3.57 Mhz i wtedy tunek ci karty nie zobaczy trza przywrócić tuner do orginału info niepoprawny Atr karty
  • REKLAMA
  • #4 3801488
    tomelan
    Poziom 2  
    dziekuje Wam bardzo, faktycznie tunerek z tego co sobie przypominam byl kiedys, dawno temu modyfikowany i lutowany. zatem jak rozumiem, ze jesli przywroci sie tunerek do stanu poprzedniego to bedzie wszystko OK.

dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam, tomasz.
REKLAMA