logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

c60 zamiast ładować rozładowywuje co jest grane ???

facjata 13 Kwi 2006 18:07 1092 7
  • #1 2524139
    facjata
    Poziom 11  
    mam takie małe pytanko co moze byc z fonem jezeli podłaczam ładowarke pokazuje ze ładuje a tak naprawde po to po jakiś 2h wyłacza tel a jak chce go właczyć to na nie podswietlonym wyswietlaczu jest napisane bateria pusta naładuj :?::?::?::?: i nie wiem co jest grane
    :|

jak włoże naładowana do pełna to smiga jak ta lala tyle ze jak sie rozładuje (nie dokońca) i chce ja naładować to sie jeszcze bardziej rozładowywuje :((((
  • #2 2524157
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Ale tak w ogole jak wsadzisz baterie pelna to normalnie dziala? czy nawet na pelnej wywala bat.pusta??
  • #3 2525265
    proofbit
    Poziom 13  
    pokombinuj z procesorem, zrób nowe kulki, ewentualnie wymień na nowy...
  • #4 2525281
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    A wgrywałeś mape baterii
    p.s. Po co odrazu grzebać w HW
  • #5 2525286
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Tranzystor w układzie ładowania.Poszukaj w starszych postach zwłaszcza dotyczących tej usterki w S55.
  • #6 2525813
    Vitex
    Poziom 12  
    FranekDolas napisał:
    Tranzystor w układzie ładowania.Poszukaj w starszych postach zwłaszcza dotyczących tej usterki w S55.

Uklad V361 (taki scalaczek 6 nozkowy w okolicy SIM na brzegu płyty
  • #8 2920383
    facjata
    Poziom 11  
    nie miałem odpopwiedniego sprzetu aby to zrobic wiec oddałem fona do komisu i zrobili za 40zł :/ pozdro i dzieki za pomoc !!! zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu, który mimo wskazań ładowania baterii, po około 2 godzinach wyłącza się z komunikatem o rozładowanej baterii. Po włożeniu w pełni naładowanej baterii telefon działa poprawnie, jednak podczas próby ponownego ładowania bateria się rozładowuje zamiast ładować. Wskazano możliwe przyczyny: uszkodzony tranzystor w układzie ładowania, szczególnie podwójny tranzystor MOSFET oznaczony jako układ V361 (6-pinowy scalak w okolicy SIM na krawędzi płyty głównej). Sugerowano również sprawdzenie mapy baterii i ewentualną wymianę baterii lub elementów procesora. Ostatecznie problem został rozwiązany przez serwis za opłatą 40 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA