logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam programu ograniczającego dostęp do neta...

misiek38 15 Kwi 2006 23:40 1014 2
  • #1 2532951
    misiek38
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Sprawa jak w tytule - mam Win2000, NIS 2005, i chciałbym zezwolić na dostęp do neta tylko w ściśle zdefiniowanych godzinach. NIS ma kontrolę rodzicielską, ale nie chodzi mi o blokowanie dostępu do pewnych stronek - dostęp ma być pełny, ale np. w godzinach 10-15, i nic ponadto!!
    Acha, i jeszcze jedno - chodzi o połączenie modemowe;)

Dzięki za wszelaką pomoc:)
  • #2 2533526
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    Jako firewalla używam Zone Alarm Pro i wiem że tam jest taka opcja, nie wiem jak jest w darmowej wersji. Żeby sprawdzić czy działa skonfigurowałem go odpowiednio i jest ok . Po kolei : zakładka -firewall,expert ,add rule, w otwartym oknie wpisujesz name -np blokada , state-enabled , action-allow , i teraz wszystkie opcje oprócz time zostawiasz na any / otwierając modify w każdej możesz dowolnie ustawiać blokowanie portów , protokołów itd /, wracając do time -klikasz modify i w otwartym oknie ustawiasz najpierw nr blokady ,pierwsza 0 , zakres czasu i dzień tygodnia / możesz odrazu zaznaczyć wszystkie dni / , później wszystko po kolei zatwierdzasz , i blokada działa . pozdrawiam
    zapomniałem jeszcze dodać ,że możesz ustawić hasło na wszystko i nikt kto nie go nie zna nie anuluje zmian ,
  • #3 2906939
    misiek38
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Temat zamykam:)
REKLAMA