logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Protel DXP - mam gotowy schemat. Przejście na płytkę drukowaną.

luik123s 16 Kwi 2006 01:36 1361 2
REKLAMA
  • #1 2533173
    luik123s
    Poziom 12  
    ogolnie to mam problem z tym że projektuje sobie schemat i chce przejśc do płytki drukowanej i już mam schody bo czytałem na forum co trzeba zrobic a u,mnie nic jeżeli ktos może to prosze bardzo mam gotowy schemat chce przejśc na płytkę drukowana i co mam zrobic dalej ? prosze nie mam doświadczenia w tego typu programach może się wam wydaje jakiś głupek ale mam 1 raz do czynienia z tym programem
  • REKLAMA
  • #2 2533416
    qutrit
    Poziom 20  
    Ocena: 26
    Witam.
    Jesli Protel DXP to,to samo co Protel 99SE,to jesli mamy gotowy schemat to otwieramy ten schemat->file->new-> i wybieramy dokument z rozszerzeniem PCB. Dalej za pomocą innych zakładek projektuje sie wygląd płytki (jej kształt) itd. Protel ma bardzo dużo opcji niesposób ich tu wszystkich wymienić.Polecam książke "Protel 99ES-pierwsze kroki" autorstwa Marka Smyczka.
    Pozdrawiam.
  • #3 2537093
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Protel DXP to nie to samo co 99, to zupełnie przeprojektowany soft. Jednak większośc standardowych opcji i funkcji pozostałą niezmieniiona. Ale we wszystkich przejscie do PB jest dostępne w opcji design-update PCB with....tylko że najpierw musisz miec otwarty pusty projekt płytki, utwożony np. e PCB wizard.
REKLAMA