logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Protel DXP2004, schemat, jak wygenerować płytkę?

romantv 15 Cze 2007 22:41 1668 4
REKLAMA
  • #1 3988388
    romantv
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam Mam pytanie.
    Narysowałem schemat i teraz chcę by program sam wygenerował płytkę w tym programie.
    Jak to zrobić bo nie mogę dac rady sobie sam dzięki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3999549
    251mz
    Poziom 18  
    sam nie wygeneruje plytki:)
    musisz otworzyc plik PCB , narysowac w nim obrys w warstwie keepout , przejsc do Sch zsynchronizowac obudowy z elementami i kliknac design/uppade PCB . to co ci sie pojawi to klikasz na dole execute cos tam , wszystkie elementy pojawia ci sie w PCB teraz musisz je samemu włozyc w obrys jak chcesz zeby stały itp mozesz tez uzyc autorozmieszczenia(autoplacement ) jednak to nie jest dobry pomysł lepiej recznie . komenda DR designs/rules i tam okreslasz reguły wg których sa prowadzone sciezki , warstwy itp itd itc, dalej jak juz ustalisz to klikasz AA otwiera ci sie moduł situsa i klikasz na dole autoroute.... powodzenia , na elce jest gdzies tutorial/ksiazka PL do protela DXP
  • REKLAMA
  • #3 4001061
    romantv
    Poziom 17  
    Witaj coś mi to nie działa.
    Jak możesz to jeszcze raz dokładnie opisz co mam zrobić.
    Nie rozumiem tego :

...przejsc do Sch zsynchronizowac obudowy z elementami i kliknac design/uppade PCB .

design/uppade PCB - nie widzę tego nigdzie

Mam protela Altium Designer
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4001940
    ZlyDotyk
    Poziom 19  
    Ocena: 1
    żeby opcja 'update pcb' była aktywna musisz utworzyć nowy projekt pcb (nie sam schemat) i do tego projektu dodać plik ze schematem oraz pcb.
  • #5 4003566
    251mz
    Poziom 18  
    zgadza sie :) napisalem przeciez ze trzeba nowy pcb zrobic:)
    ps. do poprzednika:) nick pasuje jak ulał do zdj:D
REKLAMA