logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Azureus i radiówka. Nie chce ściągać. Nie może znaleźć numeru NAT.

darek590 17 Kwi 2006 22:16 1628 13
REKLAMA
  • #1 2538514
    darek590
    Poziom 14  
    Mam problem a zarazem mam azureusa skonfigurowałem go ale cos sciagać nie chce predkosci mam w bajtach czasami moze 1,3 kilo bajta na sekunde to jest katastrofa.Nie wiem co a na dodatek nie moge znaleść jakiegos numeru NAT czy cos takiego.Jezeli cos wiecie na ten temat to piszcie z góry dzienki!!!
  • REKLAMA
  • #2 2542164
    deskath
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Zapewne masz niesynchroniczne łącze i kiedy wysyłasz prędkość ściągania wynosi coś poniżej 1 kB/s. Zmień łącze, albo spraw sobie odpowiedniego moda do Azureusa... ;>
  • REKLAMA
  • #3 2542999
    mcdanio
    Poziom 12  
    ja mialem podobny problem zminilem program na bitcomet wzialem porty od admina i wszystko smiga :d
  • REKLAMA
  • #4 2548078
    darek590
    Poziom 14  
    mam radiówke 96kbps i niezabardzo rozumiem o co ci chodzi z tym niesynchronicznym łaczem a jak bys mógł mi podac nazwe tego moda to bym był wdzieczny albo chociaż gdzie go znajde z góry diex a i transwery zadko wykraczaja poza 1kilo na sekunde
  • REKLAMA
  • #5 2548140
    petrox
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Ja także mam radiówke i znacznie lepiej działa mi Bicomet. Zainstaluj a zobaczysz różnice. Możesz pobrać stąd: www.bitcomet.com
  • #6 2548968
    deskath
    Poziom 13  
    Niesynchroniczne łącze, czyli że nie możesz na nim jednocześnie wysyłać i odbierać plików. ;) Albo jedno albo drugie. Jeśli jedno działa, drugie się ślamazarzy. :)

A nazwa moda... ;>

Azureus L33cher Edition by Smasher
  • #7 2549200
    darek590
    Poziom 14  
    a jak mi podasz linka do tego to bede wdzieczny bo prawie całego neta przeszukałem i nic takiego nie znalazłem z góry dzienki Pozdro
  • #8 2549276
    deskath
    Poziom 13  
    Może nie będzie potrzebny. Jak ktoś już wyżej wspomniał - spytaj się swojego admina o forwardowanie portów na torrenty. Jeżeli Ci poda co i jak to wpisujesz to tylko w configu Azura i wszystko powinno śmigać. ;) A jak Ci się nie uda - wal na PRIV. :)
  • #9 2551451
    darek590
    Poziom 14  
    wysłałem mu maila ale niewiem czy mi poda:/ ale jakbyscie mi jeszcze linka do tamtego podali to bymbył wdzieczny:D
  • #11 2554022
    darek590
    Poziom 14  
    jejku wyslij mi to na maila bo nie moge sciagnąc prosze:cry: podaje seba124(_at_)buziaczek.pl dzienki
  • #12 2556281
    deskath
    Poziom 13  
    Ucz się ściągania z rapishare, bo Ci się przyda... :P

Wchodzisz na link, zjeżdżasz na dół, klikasz "Free", czekasz dwadzieścia ileś sekund, wpisujesz kod z obrazka do okienka i klikasz "Download". :P Proste.
  • #13 2556327
    zorbek
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    A może poprostu P2P masz poblokowane:)) Częsta opcja w WI-FI. U mnie naprzykład jest blokada od 8 do 23. I nic nie pomaga tunelowanie i inne kombinacje bo na serwerze jest kontrola pakietów:((
  • #14 2556965
    darek590
    Poziom 14  
    predkosc są od 1,5 do 4kbps te buzki sa na zółto co zrobić zeby były zielono cos z tym natem. Mozna jakims programem przeszukać wszystkie porty i te co sa odblokowane użyc do azurka??

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy niskiej prędkości pobierania w programie Azureus przy łączu radiowym 96 kbps, gdzie transfery często nie przekraczają 1-4 kB/s. Przyczyną może być niesynchroniczne łącze, które nie pozwala jednocześnie na wysyłanie i odbieranie danych, co skutkuje bardzo niską prędkością pobierania. Dodatkowo pojawia się trudność z odnalezieniem numeru NAT oraz konfiguracją przekierowania portów, co jest kluczowe dla poprawnego działania klienta torrentowego. Rozwiązania proponowane w dyskusji to zmiana programu na BitComet, który lepiej działa na radiowym łączu, lub zastosowanie moda Azureus L33cher Edition by Smasher, który wymaga podmiany pliku "Azureus2.jar" w wersji 2.2.0.2. Ważne jest także uzyskanie od administratora sieci informacji o przekierowaniu portów (forwardowaniu), co umożliwi poprawną komunikację P2P i zwiększy prędkość pobierania. Wskazano również, że w sieciach Wi-Fi może występować blokada P2P, co dodatkowo ogranicza transfery. Użytkownik pytał o narzędzia do skanowania otwartych portów, które można wykorzystać do konfiguracji Azureusa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA