logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak monitorować użycie P2P w sieci WLAN na Linksys WAG354G-EU?

pj kos 18 Kwi 2006 00:28 1484 7
REKLAMA
  • #1 2538903
    pj kos
    Poziom 11  
    mam malutka siec (neo od tpsy 2Mbit i 7 kompow) na WLAN-ie
    umowilismy sie ze nie bedziemy uzywac osiolka i innych p2p od 8 do 22
    problem w tym ze nie wiem jak sprawdzic czy inni tej umowy przestrzegaja siec dziala na sprzecie Linksys wag354g -EU
    czy ma ktos pomysl jak dowiedziec sie czy ktos lamie umowe czy nie
    czy mozna by jakos skanowac porty uzytkownikow bo jestem w 100% pewny ze nikt nie zmienia domyslnych dla emule (4662, 4672)
    jesli tak to jakim programem to robic
    narzedzie takie jak Remote Administrator z podgladem pulpitu raczej odpadaja bo po reinstalce windy znow jestem "w lesie":cry:
    jesli ma ktos jakies pomysly to prosze o odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2538918
    Killer.PL
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Możesz spróbować programem SwitchSniffer, powinien pokazać wszystkie aktywne kompy, ile ściągają i wysyłają oraz na jakich portach.
  • REKLAMA
  • #3 2539002
    pj kos
    Poziom 11  
    nie no bajka :)
    to jest dobry kierunek o cos takiego mi chodzilo
    wielkie dzieki
    jednak jesli ktos wie o jakims innym sofcie to prosze pisac
  • #4 2539118
    nubernabis
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    WITAM.
    JA UŻYWAM NETCUTA.
    MOŻNA SPRAWDZIĆ KTO JEST DOSTĘPNY W SIECI Z JAKIEGO KLIENTA KOŻYSTA, A NAWET MOŻESZ GO WYŁĄCZYĆ ŻEBY NIE ŚCIĄGAŁ.
    MOŻESZ TAKRZE SPRAWDZIĆ PINGI.
  • REKLAMA
  • #5 2540019
    MaxFm
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    Dajcie jakies linki do w/w programow bo cos nie moge ich znalesc :P
  • #7 2542549
    pj kos
    Poziom 11  
    dziwne ale przy uruchomieniu netcut`a pojawia sie komunikat ze nie moze znalezc punktu wejscia procedury packetgetnetinfo w bibliotece packet.dll i nie chce sie uruchomic wymienilem tego dll-a z dll-files.com ale nic to nie dalo :cry:
  • REKLAMA
  • #8 2543055
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Polecam WallWacher. W opcjach jest kilka Linksysów, pewnie któryś się dogada z twoim sprzętem.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem monitorowania użycia protokołów P2P w sieci WLAN opartej na sprzęcie Linksys WAG354G-EU. Użytkownik chce sprawdzić, czy inni użytkownicy przestrzegają zakazu korzystania z P2P w określonych godzinach, zwłaszcza poprzez monitorowanie portów domyślnych dla eMule (4662, 4672). Zaproponowano użycie narzędzi takich jak SwitchSniffer, który umożliwia podgląd aktywności komputerów w sieci, transferów danych oraz wykorzystywanych portów. Alternatywnie polecono program NetCut, pozwalający na identyfikację urządzeń w sieci, rozpoznanie używanych klientów P2P oraz możliwość zdalnego blokowania dostępu do internetu. Podano linki do oficjalnych stron obu programów. Wystąpiły jednak problemy z uruchomieniem NetCut związane z brakującą lub niekompatybilną biblioteką packet.dll. Jako kolejną opcję zasugerowano WallWatcher, który posiada wsparcie dla urządzeń Linksys i może współpracować z routerem WAG354G-EU. Dyskusja skupia się na metodach monitoringu ruchu sieciowego i identyfikacji aktywności P2P w małej sieci WLAN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA