Na dysku 1 miałem zainstalowany XP, podłączyłem 2 dysk i na nim również zainstalowałem XP. Uruchamiając system operacyjny pojawia się najpierw plansza możliwości wyboru systemu operacyjnego, który chcemy uruchomic. Dysk 2 miał zainstalowany XP ponieważ testowałem go tylko koledze. Teraz odpiąłem ten 2 dysk. Teraz gdy uruchamiam komputer nadal pojawia mi się okno wyboru systemu operacyjnego, z tym że automatycznie uruchamiany zostaje system z 2 dysku (którego de facto już nie ma) - pojawia się błąd uruchamiania. Zeby uruchomic system operacyjny z mojego 1 dysku muszę wcisnąc najpierw F8 a poźniej wybrac drugi system operacyjny XP na liście wyboru, dopiero wówczas uruchomi się mój XP.
Co mam zrobic aby zlikwidowac planszę wyboru systemu operacyjnego, tak, aby system nie pamiętał XP z dysku , którego już dawno nie mam w komputerze i uruchamiał odrazu mój system operacyjny XP?
Co mam zrobic aby zlikwidowac planszę wyboru systemu operacyjnego, tak, aby system nie pamiętał XP z dysku , którego już dawno nie mam w komputerze i uruchamiał odrazu mój system operacyjny XP?