logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć ekran wyboru systemu po reinstalacji Windows XP?

suissman 26 Gru 2006 19:49 4719 3
REKLAMA
  • #1 3372161
    suissman
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ostatnio, zmuszony zostałem do przeisntalowania systemu, gdyż miałem awarię windows XP a musiałem odzyskac dane znajdujące się na dysku C. Zainstalowałem więc takiego samego windowsa na innym dysku (E) i po przekopiowaniu potrzebnych mi danych sformatowałem dysk C i zainstalowałem na nim ponownie system. Następnie usunąłem instalację systemu z dysku E. Niestety w wyniku jakiś tajemnych działań pozostał mi przy starcie ekran w wyborem systemu do uruchomienia (windows XP i windows XP). Czy wie ktos jak mozna to usunąć, bo mnine trochę irytuje.
    Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3372239
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Start/Panel sterowania/System/Zakładka zaawansowane/Uruchamianie i odzyskiwanie - Ustawienia/Edytuj
    Usuń tam linijkę systemu jakiego nie potrzebujesz zapisz plik i zrestartuj komputer
    Pozdrawiam
  • #4 3373112
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Dodam jeszcze najprostszy chyba sposób (bez grzebania w plikach systemowych).
    Wystarczy uruchomić msconfig (Start->Uruchom) i w zakładce BOOT.INI wykonać Sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu, program sam sprawdzi i zmieni błędne wpisy.
REKLAMA