logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opera 8.54 - błąd 810 przy logowaniu do e-mail i banków po aktualizacji

chwali 22 Kwi 2006 14:19 1974 6
REKLAMA
  • #1 2554184
    chwali
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    dzisiaj weszła nowa wersja Opery, wiec ją uaktualniłem przez zainstalowanie (napisanie) nowego plik Opery
    Od tej pory nie mogę sie zalogować na niektóe konta e-mail (np Hotmail), nie moge wejsc na strone logowania do banków internetowych (mBank, PKO BP)...wyskakuje błąd "Nie można dokończyć bezpiecznej transakcji"-"Bezpieczne połączenie: błąd krytyczny (810)"

wiecie co z tym zrobic?

w zabezpieczeniach opery wyłaczyłem nawet powiadamiania o zabezpieczeniach i dalej to samo....a na poprzedniej wersji działąło bez problemu
  • REKLAMA
  • #2 2554426
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    to wróć do poprzedniej wersji
  • REKLAMA
  • #3 2554440
    chwali
    Poziom 16  
    drogi *mondzio* gdybym chciał sie cofać to zamiast kompa miałbym maszyne do pisania jezdził powozem z końmi i korzystał z wychodka- tylko po co...

przepraszam ale nie chcesz lub nie umiesz pomóc to nie nabijaj punktów-jesli uraziłem to przeprasam
  • REKLAMA
  • #4 2554486
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    nazwij to jak ci się podoba
    ale wersja 9 to jeszcze nie finalna wersja
    i twoja sprawa czy będziesz się cofał czy męczył z wersją 9 beta

Cytat:
    Ostatnie edycje stały się na tyle stabilne, że postanowiono o przemianowaniu ostatniej z nich na Beta RC. Oznacza to, że zainteresowani nowymi możliwościami programu mogą pobrać to wydanie, pamiętać jednak należy o tym, że wciąż może ono działać niestabilnie i zawierać błędy

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=3798
  • REKLAMA
  • #5 2554513
    chwali
    Poziom 16  
    *mondzio* napisał:
    nazwij to jak ci się podoba
    ale wersja 9 to jeszcze nie finalna wersja
    i twoja sprawa czy będziesz się cofał czy męczył z wersją 9 beta

Cytat:
    Ostatnie edycje stały się na tyle stabilne, że postanowiono o przemianowaniu ostatniej z nich na Beta RC. Oznacza to, że zainteresowani nowymi możliwościami programu mogą pobrać to wydanie, pamiętać jednak należy o tym, że wciąż może ono działać niestabilnie i zawierać błędy

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=3798

czegoś nie rozumiem albo :(....przeciez ja nie mam wersji 9 ! tylko 8.54 która nie jest wersją Beta, aktualizacja "wyskoczyła" sama po włączeniu Opery a ta nie "nakazuje" aktualizować na wersje Beta.

Co wiecej wersja 9 jest tylko angielskojęzyczna wiec tym bardziej nie móglbym używać polskiej 9tki....

zna któs przyczynę mojego problemu?
  • #7 2554919
    chwali
    Poziom 16  
    niestetyrozwiązanie z ingerencją w pliki Ini nie pomogło a do tego nie do końca wiadomo czy nie wypływa do żle na bezpieczeństwo....

po restarcie kompa okazało sie że zmieniła mi sie data w kalendarzu na czerwiec tego roku (z powodu mojego niedopatrzenia) i po zmianie daty na dzisiajszą opera śmiga.

Morał - jak coś w komie nie działa to przypomij sobie co spieprz()łeś :P - zawsze wina człowieka

dzieki za pomoc- zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po aktualizacji przeglądarki Opera do wersji 8.54 pojawił się błąd 810 podczas próby logowania do kont e-mail (np. Hotmail) oraz serwisów bankowości internetowej (mBank, PKO BP). Komunikat błędu brzmiał: "Nie można dokończyć bezpiecznej transakcji" oraz "Bezpieczne połączenie: błąd krytyczny (810)". Próby rozwiązania problemu obejmowały wyłączenie powiadomień o zabezpieczeniach w Operze oraz sugestie powrotu do poprzedniej wersji lub ponownej konfiguracji kont, jednak bez skutku. Ostatecznie przyczyną problemu okazała się nieprawidłowa data systemowa komputera, która po korekcie na aktualną umożliwiła prawidłowe działanie bezpiecznych połączeń w Operze. Wersja 8.54 nie jest wersją beta, a aktualizacja była automatyczna. Problem nie dotyczył wersji 9, która jest wersją testową i dostępna tylko w języku angielskim.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA