logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Blaupunkt Paris RCR42 - reset kodu i wyprowadzenia gniazd

marcinjan 25 Kwi 2006 18:00 1625 7
REKLAMA
  • #1 2564362
    marcinjan
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!! Mam radio Blaupunkt Paris RCR42 niestety pomyliłem się w pisywaniu kodu i to 3 razy ;( czy mogę to jakoś zrobić ale w sposobach domowych?? I jeszcze jedno pytanie czy ktoś wie jakie są wszystkie te wyprowadzenia w gniazdach?? Bo są dwie kostki. Dzięki za pomoc !!
  • REKLAMA
  • #2 2564485
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Wystarczy zostawić na godzinę włączone w aucie na włączonym zapłonie. A co do kostek to są standardowe, znajdziesz na www.studio24.prv.pl

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2564780
    marcinjan
    Poziom 11  
    Dzięki za rade ale radio zostało już odłączone od autra;( I miałem je podłączone tak na 3 godzinki pod zasilacz 12V i nic. dodatkowo wyczytałem że można je włożyć do zamrażaeki ale to też nie pomogło
  • REKLAMA
  • #4 2565001
    Gienek
    Poziom 37  
    Ocena: 353
    Ale może zapomniałeś, że dwa styki dolnego gniazda należy podłączyć do +12V. Bez tego radio nie odblokuje się.
  • REKLAMA
  • #5 2566640
    binis
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    A nie pomyślałeś marcinjan o mikrofali ?. Gdyby GŁUPOTA miała skrzydła to by mogła latać.
  • #6 2566702
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Są dwa twierdzenia. Jak wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję a drugie to Jedyny Bóg zrobił co mógł a teraz trzeba fachowca.

SławeK
  • #7 2566934
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    jak znasz kod a nie przeziębiło się w zamrażarce to na dwóch plusach -włączone po godz ma puscić -pozwolić
  • #8 2901075
    marcinjan
    Poziom 11  
    Dzięki wszystkim za pomoc ale to i tak nie pomogło ięc radio do fachowca idzie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio Blaupunkt Paris RCR42 zostało zablokowane po trzykrotnym błędnym wpisaniu kodu zabezpieczającego. Próby resetu w warunkach domowych obejmowały pozostawienie radia włączonego w samochodzie na zapłonie przez godzinę, zasilanie z zewnętrznego zasilacza 12V przez kilka godzin oraz umieszczenie urządzenia w zamrażarce, jednak bez skutku. Wskazano, że do odblokowania konieczne jest podłączenie dwóch styków dolnego gniazda do +12V, co mogło zostać pominięte. Standardowe kostki z wyprowadzeniami opisano jako typowe, a ich szczegóły dostępne są na stronie www.studio24.prv.pl. Ostatecznie, gdy metody domowe zawiodły, zalecane jest skorzystanie z pomocy fachowca lub instrukcji serwisowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA