Dzieki za podpowiedż.Musze jednak sprostowac mój problem.Chodzi głównie o to że telewizor ma najprawdopodobniej włączoną jakąś blokadę rodzicielską lub hotelową.Po włączeniu wł. sieciowym Jest tylko pr.1 i vcr. Po podołączeniu wtyku euro z video pojawia się na ekranie niebieskie tło z kluczykiem na środku. Problem w tym jak usunąć tą blokadę.
po wejściu w tryb serwiowy przejdż do opcji NVM , zmieniasz zawartość komórek pamięci
4D pasword on (1) off (0) wartość 00
4E pasword first digit 00
4F pasword second digit 00
50 pasword third digit 00
51 pasword fourth digit 00
Jeszcze jedno pytanko. Czy jest możliwe usunięcie tej blokady bez pilota(nie posiadam go), jeżeli jest to w jaki sposób to zrobić.Wszedłem w serwis doszedłem do pozycji którą mi wskazałeś ,wybrałem żądaną komórkę lecz nic więcej nie udało mi się zrobić.Nie wiem czy może nie trzeba użyć do tego celu pilota, a może zostaje mi tylko odczytać program z EEPROM'a i tam zrobić zmiany w w/w komórkach.
Dziekuję za wszelkie rady
Zastosowałem się do twojej rady.Zedytowałem komórki pamięci programatorem.Pomogło częściowo, bo odblokowało tylko część programów,wejście euro nadal było zablokowane(kluczyk). Zaryzykowałem i skasowałem pamięć eeprom 24c02 i pomogło.Pojawiły się wszystkie funkcje telewizorka.Musiałem jednak na nowo ustawić wyjścia R G B i pion. Dziękuję za wszystkie wskazówki.