Witam.
Mam kolumny jak na zdjęciu.Są to samoróbki na głośnikach basowych Alpchard 25cm 300wat (z szorstką membraną o bardzo nisko schodzącym basie).Sredni ton też Alpchard a gwizdki Tonsila.Zasilałem te kolumny kiedyś końcówką mocy wymontowaną ze starego wzmaka takiego z gramofonem z boku firmy WEGA wraz z korektorem HI-FI.Grało to nadzwyczaj cudnie (głęboki i przyjemny bas,strasznie głęboki i rozprzestrzeniający się tak,że przy cichym słuchaniu nie było słychać muzyki tylko drgające szklanki na szafie),ale padła mi końcówka
.Kupiłem więc SZARPA 1155wat poboru 2x200 w sinusie którego przeklinam do dziś dnia.Mimo dużej mocy ma beznadziejny dżwięk,płytki bas i strasznie uciążliwe średnie tony w porównaniu do poprzedniej mojej starej końcówki (niewiem jak niektórzy mogą sobie tego sharpa chwalić).Zamierzam kupić sobie teraz wzmacniacz do tych kolumn ale boje się że wydam znów pieniądze na coś co mnie nie zadowoli
.Proszę więc o pomoc w doborze wzmaka.
Słucham każdej muzyki (ale najwięcej disco i hip hop oraz rive) w pokoju 5mx4m.Chciałbym aby mój przyszły nabyty wzmacniacz schodzil bardzo nisko ale też żeby dorównywał mocą temu szarpowi
(może być oczywiście troche słabszy od szarpa).Chciałbym też aby sopran nie był uciążliwy.Proszę pomóżcie...myślałem o Pionerze A-777 który jest w tej chwili na Allegro (bo jest silny aż 820wat poboru) ale nie wiem jaki ma dżwięk i czy da rade moim szklaneczką
.A może wybrać inny?...tylko jaki?
POMOŻECIE?
Mam kolumny jak na zdjęciu.Są to samoróbki na głośnikach basowych Alpchard 25cm 300wat (z szorstką membraną o bardzo nisko schodzącym basie).Sredni ton też Alpchard a gwizdki Tonsila.Zasilałem te kolumny kiedyś końcówką mocy wymontowaną ze starego wzmaka takiego z gramofonem z boku firmy WEGA wraz z korektorem HI-FI.Grało to nadzwyczaj cudnie (głęboki i przyjemny bas,strasznie głęboki i rozprzestrzeniający się tak,że przy cichym słuchaniu nie było słychać muzyki tylko drgające szklanki na szafie),ale padła mi końcówka
Słucham każdej muzyki (ale najwięcej disco i hip hop oraz rive) w pokoju 5mx4m.Chciałbym aby mój przyszły nabyty wzmacniacz schodzil bardzo nisko ale też żeby dorównywał mocą temu szarpowi
POMOŻECIE?