logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sanyo CLT576 - jak naprawić brak łączności słuchawki z bazą?

embros 28 Kwi 2006 16:37 1052 2
  • #1 2571120
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Brak łącznośći słuchawki z bazą. Na bazie na przemian świecą diody battery low i in use. jak to ugryść.
    pozdrawiam
    Piotrek
  • #2 2573251
    hubert7063
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam,
    czy te diody mrugajš cały czas, czy tylko wtedy kiedy na bazie leży słuhawka? Bo jeœli w tym drugim przypadku to wyglšda na to, że słuchawka próbuje, ale nie może się zalogować. Proponowałbym na poczštek sprawdzić akumulatorek w słuchawce, po drugie rozebrać słuchawkę i sprawdzić czy przypadkiem pod gumowš klawiaturš płytka jest czysta i sucha ( miałem bardzo dużo przypadków właœnie w Sanyo kiedy taki obiaw powodowało to, że pod klawiaturš była wilgoć, lub starty grafit z gumki zwierał pola stykowe na płycie i wystarczyło jedynie przemyć i wysuszyć płytkę i gumkę ), oraz kwarce w słuchawce. Inna przyczynš takiego objawu z którš również sie spodkałem był uszkodzony zasilacz, a konkretnie wyschnięty kondensator elektrolityczny w samym zasilaczu lub pęknięta płytka słuchawki. To takie najczęstsze usterki z którymi się spodkałem w tych telefonach.
    Pozdrawiam,
    Hubert.
  • #3 2573841
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Diody świecą cały czas. Słuchawka jest obok. Tak samo sie zachowuje przy innym zasilaczu.
    pozdrawiam
    Piotrek
REKLAMA