logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 20MG10E TX807C - TV nie działa, miga dioda co 1 sek. po wymianie pamięci

Artek17 28 Kwi 2006 19:26 2557 3
REKLAMA
  • #1 2571567
    Artek17
    Poziom 11  
    witam wszystkich serdecznie .mam straszny kłopot z w/w tv a mianowicie nie działa i miga dioda równomiernie dość rzadko mniej więcej co 1 sek.na wstępie wymieniłem pamięć i o dziwo załączył się,lecz po naciśnięciu pilotem program + wyłączył się ponownie i usterka wróciła.włożyłem jeszcze jedną pamięć ale historia się powtórzyła.w momencie kiedy działa szyna danych jest ok a kiedy nie działa jej nie ma tzn.jest nap.zasil. nie wiem o co chodzi tym bardziej że napięcia zas. są ok .jeśli ktoś spotkał ten problem to bardzo proszę o podpowiedż.pamięć kupiłem na wolumenie st22w04
  • REKLAMA
  • #2 2595278
    Artek17
    Poziom 11  
    czyżby nikt z was nie znał tej usterki czekam już 2 tygodnie na jakąkolwiek podpowiedż i nic .jeśli ktoś miał taki problem bardzo serdecznie proszę o pomoc bo klient mi nawrzuca i tyle.
  • REKLAMA
  • #3 2595356
    bonzo f
    Poziom 29  
    Ocena: 23
    sprawdz jak bez niej zachowuje sie tv.
    wstaw innego producenta np24c04.oczysc styki na nasadce i kolo fajki WN.kineskopu.sprawdz masy.podstaw inny wsad.
    trafo nie posiewa?
    nie wiem gdzie zassalem ale pewniak
    Załączniki:
    • TX807c.rar (718 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #4 2610395
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA