logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC AV29SX1EK - jak wejść w tryb serwisowy z zamiennym pilotem?

irekher 28 Kwi 2006 23:14 1055 6
REKLAMA
  • #1 2572454
    irekher
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Już kiedyś o to prosiłem opomoc w tym temacie, ale nie było mnie w kraju i po powrocie próbowałem wej. w tryb po przez naciśnięcie cinema i kwadracika + ale nie działa .Co prawda nie jest to orginalny pilot a prawdopodobnie dokładny zamiennik .Dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2572773
    zuhrtvavisat
    Poziom 24  
    Ocena: 9
    Na zamienniku może nie działać:
    Załączniki:
    • JVC AV29SX1EK.txt (348 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2573829
    irekher
    Poziom 15  
    Dzięki za pomoc , ale jednak musi być orginalny pilot bo na tym co mam nie wchodzi .Chciałem przestrojć fonie w opcjach serwisowych ,próbowałem fonią i nic mam fonie Rymi a TV z fonią angielską może ktoś mi pomóc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2574475
    irekher
    Poziom 15  
    wsawiałem i nic chyba że źle to robiłem , wej do wyj. głowicy a wyj do kwarca
  • #7 2574659
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6635
    To źle podłączałeś, bo powinno być zgodnie z instrukcją nowej wersji Rymi:
    Wej i wyj Rymi złączyć razem i podłączyc do IF (wyj p.cz. z głowicy - przed falą powierzchniową SAW).

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wejścia w tryb serwisowy telewizora JVC AV29SX1EK przy użyciu zamiennego pilota. Próba aktywacji trybu serwisowego poprzez naciśnięcie przycisków "cinema" i "kwadracik +" na pilocie zamiennym nie powiodła się, co sugeruje, że funkcje serwisowe mogą działać tylko z oryginalnym pilotem. W celu przestrojenia fonii w opcjach serwisowych konieczne jest użycie oryginalnego pilota. Dodatkowo omawiano podłączenie fonii RYMI (wersja angielska) do telewizora z fonii angielską. Poprawne połączenie wymaga złączenia wejścia i wyjścia RYMI razem i podłączenia ich do IF (wyjście p.cz. z głowicy, przed falą powierzchniową SAW), zgodnie z instrukcją nowej wersji RYMI. Nieprawidłowe podłączenie może uniemożliwiać prawidłowe działanie fonii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA