logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PROBKLEm - Nowe radiowe łącze - Router a lowid w Emułke

arankis 29 Kwi 2006 07:48 1014 3
REKLAMA
  • #1 2572814
    arankis
    Poziom 2  
    od 2 dni mam nowego providera. router blokuje mi porty. zmiana ich numerów w opcjach mułka nic nie daje. CO MAM ZROBIĆ??? czy mam mozliwość zmiany tych portów w routerze? JAK? jak mam znaleźć IP routera? ( bo mozliwe że tak rozwiąże ten problem ) router PLANET WL-U356A 802.11 Wireless. Jestem kompoterowym nowicjuszam, proszę i błagam o odpowiedź " językiem ludu".

Stokrotne dzięki za zajęcie się tym tematem. Czytałem inne podobne posty ale nie mogę z nich skorzystać.
  • REKLAMA
  • #2 2572859
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Musisz na początek sprawdzić czy router na porcie WAN na globalne IP (nie 10.0.x.x, 172.16.x.x, 192.168.x.x).
    Jeśli takie ma to wystarczy ustawić przekierowanie portu (port redirect) i będzie w e-mule High ID.

W przeciwnym wypadku musisz prosić operatora o przekierowanie jakiegoś portu.
  • REKLAMA
  • #3 2577301
    arankis
    Poziom 2  
    a jak mam sprawdzić ów port w routerze??? sorry za niewiedze...
  • #4 2581526
    dj_pielgrzym
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    masz net od jakiegos goscia? Który ci go udostepnia taniej i szybciej? To zapoznaj się z umową ktorą podpisaleś :)

Albo podaj dokladnie jak wygląda Twoja siec ... Bo podaleś malo szczegulów....

Aha MBO nie zapominaj ze zarządzanie mozna postawić na dowlonym porcie :)

Skąd masz wiedziec jaki jest ip routera? ( zapewne i tak nie masz do niego hasła skoro inny gosc udostepnil Ci neta ale co tam :) )

Start - uruchom - command ( dla xp cmd ) w nowym oknie wpisac ipconfig

i tam trzeci ( zazwyczaj ) wpis brzmi
    Brama domyślna. I TU CYFERKI - te cyferki to ( zazwyczaj ) IP routera :)
REKLAMA