logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP, eMule LowID – porty zablokowane mimo przekierowania na WA-2204A

G.A.P.A 12 Wrz 2007 17:48 2939 6
REKLAMA
  • #1 4276331
    G.A.P.A
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    Witam
    Mam mały problemik z portami. Ostatnio zainstalowałem eMule ale oczywiście jest LowID. Zrobiłem test portów = zablokowane. Dzwoniłem do admina i pytałem się go czy może odblokować mi porty, powiedział że mam sobie zrobić to na routerku. OK. Komp podłączony do AP WA-2204A REALTEK 2.4GHz +ROUTER a dalej radiówka. Wchodzę w przeglądarce przez brame domyślną na ustawienia router`a, w zakładce "Port Forwarding" jest enable i dodane dwa porty 4949 TCP i 60487 UDP. W zakładce "DMZ" wpisany adres IP (spisany z "cmd->ipconfig /all" ). Po ponownym teście portów z eMule dalej pokazuje, że są zablokowane i jest LowID. Czy coś źle robie?? Firewall systemowy wyłączony, tylko antywir Kaspersky 6 jest do ochrony.
    PS. Jak coś to mogę dodać zrzuty ekranu.
  • REKLAMA
  • #2 4277139
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Dołącz zrzuty ekranu i wynik polecenia ipconfig /all.
  • REKLAMA
  • #3 4277245
    G.A.P.A
    Poziom 16  
    Zgodnie z życzeniem wklejam :D
    Wynik z cmd->config/all

Oraz z router`a

Jak jeszcze coś to pisać ;)
  • REKLAMA
  • #4 4277549
    mbo
    Przekierowanie wygląda na poprawne.

Podaj jeszcze jaki masz adres IP na porcie WAN routera.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 4277632
    mbo
    Masz wewnętrzny adres Ip na porcie WAN routera, więc przekierowywanie portów na nim niewiele da.
    Admin sieci musiałby Ci przekierować jakiś port z globalnego IP ich routera.
  • #7 4283540
    G.A.P.A
    Poziom 16  
    Witam ponownie
    Problemik rozwiązany wystarczyło otworzyć inne porty 11046 TCP+UDP.
    Pozdrawiam

Closed!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku otwartych portów dla eMule na systemie Windows XP, skutkującego LowID pomimo przekierowania portów na routerze WA-2204A Realtek 2.4GHz. Użytkownik skonfigurował przekierowanie portów TCP 4949 i UDP 60487 oraz ustawił DMZ na adres IP komputera, jednak test portów nadal wskazywał na zablokowanie. Analiza konfiguracji wykazała, że port WAN routera posiada adres IP prywatny (wewnętrzny), co uniemożliwia skuteczne przekierowanie portów bez udziału administratora sieci, który musi przekierować porty na globalnym adresie IP. Ostateczne rozwiązanie polegało na otwarciu innych portów 11046 TCP i UDP, co umożliwiło uzyskanie wysokiego ID w eMule i poprawne działanie połączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA