logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do radia Grundig SC 303(C) po komunikacie SAFE?

Łukaszos 29 Kwi 2006 14:17 3906 6
REKLAMA
  • #1 2573753
    Łukaszos
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam mam taki problem kupiłem sobie na allegro radio S.C 303 (c) do radia mam wszystkie papiery instrukcja karta z kodem.... podłączyłem radio do samochodu włączam pisze safe i wyłączyłem włączyłem trzymając as aby wpisać kod nic . teraz radio stoi sobie w samochodzie jest włączony zapłon cicho gra jakaś jedna stacja której nie idzie zmienić tylko to i pisze safe ( stoi tak bo podobniesz po jakimś czasie wyskoczy aby wpisać kod )
    Co zrobić, aby dało rade wpisać ten kod????
  • REKLAMA
  • #2 2573774
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    Czekać i czekać przy włączonym zapłonie

a jak nie pomoże naprawiać

:D Tak w ogóle to nie powinno nic grać do momentu wprowadzenia kodu
  • REKLAMA
  • #3 2573798
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Gdyby nie było wpisywanych złych kodów to po włączeniu zapłonu w aucie i włączeniu radia po kilku sekundach miałbyś na wyświetlaczu - - - - i możliwość wpisywania kodu , teraz oczekiwanie na to może być od kilku minut do 640minut przy 9 żle wpisanym kodzie. Warunek to włączony zapłon a jeszcze może się okazać że po wpisaniu kodu również nie będzie działał wyświetlacz to trzeba będzie przestawić tryb pracy wyświetlacza. Ale było o tym wiele razy pisane przy okazji CAR300 , CAR400.

SławeK
  • #4 2574240
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Moim zdaniem przywiera któryś z klawiszy (ach te gumiaki w Grundigach) albo też masz upływ na białej taśmie do klawiatury. Dlatego takie zachowanie - inaczej by napisał np. 10 ---- i albo dałoby się wklepać kod albo byś musiał czekać na wpisanie. A jak zwiera klawisz to masz cały czas SAFE.
  • REKLAMA
  • #5 2577496
    Daszuta
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    masz na stałe zablokowane radio,ktoś 3 razy źle wpisał kod,teraz tylko serwis i odkodowanie radia
  • REKLAMA
  • #6 2577508
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    Daszuta napisał:
    masz na stałe zablokowane radio,ktoś 3 razy źle wpisał kod,teraz tylko serwis i odkodowanie radia

co ty za bzdury wypisujesz!!!
  • #7 2579150
    -=RAFAL=-
    Poziom 2  
    Daszuta napisał:

co TY opowiadasz kod w tym radyjku możesz wpisywać do upadłego nic się nie stanie.
    identyczne radio miałem w kadecie swego czasu. u mnie osobiście to podpiołem radio pod zasilanie nie trzymając ani nie wciskając wcześniej nic wprowadziłem kod a potem przytrzymać należało ten najdłuższy przycisk (nie pamięta oznaczeń na nim) na około 5 -10 sekund. radio zapiszczało i wszystko było jak najbardziej OK.

Następne bzdury. Zły kod można wpisać maksymalnie 10 razy a po każdym radio zapamiętuje to i trzeba czekać dwa razy dłużej, do 640min przy SAFE9. Temat zamykam gdyż wiem że pytający ma już problem rozwiązany. <SławeK>

Podsumowanie tematu

✨ Radio samochodowe Grundig SC 303(C) po włączeniu wyświetla komunikat SAFE i odtwarza jedną stację bez możliwości zmiany. Aby wpisać kod zabezpieczający, należy włączyć zapłon i poczekać, aż pojawi się możliwość wprowadzenia kodu (zwykle wyświetlane jako "- - - -"). Jeśli wcześniej wpisano błędny kod wielokrotnie (do 10 razy), czas oczekiwania na ponowne wpisanie kodu może się wydłużyć nawet do 640 minut. W przypadku ciągłego wyświetlania SAFE i braku reakcji na przyciski, możliwe jest zwarcie lub przywieranie klawiszy (np. uszkodzenie taśmy łączącej klawiaturę). W takiej sytuacji konieczna może być naprawa lub serwis. W niektórych modelach po poprawnym wpisaniu kodu należy przytrzymać najdłuższy przycisk przez kilka sekund, aż radio potwierdzi zapisanie kodu sygnałem dźwiękowym. Radio nie powinno odtwarzać żadnej stacji przed wpisaniem kodu, więc odtwarzanie jednej stacji może wskazywać na problem z blokadą klawiszy lub elektroniką.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA