logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

T630 falowanie zasięgu. Był ściągnięty simlock z Ery.

MacFly 29 Kwi 2006 14:40 1061 4
REKLAMA
  • #1 2573812
    MacFly
    Poziom 2  
    Witam
    Mam oto taki problem ze faluje mi zasieg byl sciagniety simlock z ery a ja go kupilem jakies tydzien temu i mam problem na idei jak przyloze reke do gornej czescie tel to mi skacze zasieg do dolu czyli do zera jak tylko reke odsune to wraca
    Soft byl zmieniany ale nic to nie pomoglo

I teraz takie pytanie na antenie jak ida te sciezki to mam male wypuklosci w jednym miejscu
    i druga rzecz to styki z anteny ida do takich 5 bolcow i jeden z nich sie wygina sie w bok a nie chowa do srodka

Czy ktos mial podobny problem i czy to jest wina anteny czy tego bolca czy softu??

aha na karcie ery jest to samo (jak przyloze reke to spada zasieg) ale tak bardzo zasieg nie faluje ale mam ciut lepszy zasieg

I jeszcze jedno pytanie era dawala t630 z softem R7 czy R6 bo ja mam soft R6 i nie wiem czy przypadkiem to nie jest wina tego softu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2573984
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Może to być wina softu, jeżeli lock był ściągany np. tornadem to trzeba było usunąć rsa i potem flashować fona możliwe, że nie dograł ktoś pliku radio fix który wgrywa się do gdfsu, bez tego pliczku zasięg własnie będzie skakał. Znajdziesz go w tym topicu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic318575.html#1614000#1614000

pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2574333
    MacFly
    Poziom 2  
    dzieki za odp ale tak na kazdym forum pisza a mnie ciekawi jeszcze co jest z ta antena i z tym bolce i czy wystarczy wgrac soft r7 zeby wszystko gralo?? czy tego radio fixa

Ja nie mam kabla tylko chce sie upewnic zeby pozniej nie wydawac kasy na darmo bo kolesie w komisach odrazu gadaja ze to koncowka mocy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2574530
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Wystarczy wgrać radio fixa a koncówki mocy w tych telefonach to bardzo żadko siadają. No i oczywiście, że wszelkie bolce powinny stykać tam gdzie jest ich miejsce ;)
    pozdr
  • #5 2575164
    MacFly
    Poziom 2  
    nawet jak bolce sie stykaja to nic nie pomaga
    Musze zaczekac do czwartku bo nie mam kabla do SE i bede musial podejsc do jakiegos komisu zby mi wgrali ten plik
REKLAMA