logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAGEM MYX 6-2 i BLUETAKE. BlueSoleil. Aktywne są tylko 4 opcje - dlaczego?

Knopers 29 Kwi 2006 19:15 755 6
REKLAMA
  • #1 2574606
    Knopers
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam!
    Mam problem z telefonem i BT gdyz podlaczenie za pomoca programu "BlueSoleil" jest blachostka aczkolwiek sa aktywne tylko 4 opcje co moze byc tego przyczyna? Probowalem rowniez za pomoca "Widcomm" ale ten program juz nie widzi polaczenia... Ja juz z tego nic nie rozumiem, moze ktos mial podobny problem i znalazl rozwiazanie albo poprostu wie jak to zrobic. Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny i nagrodze punktami... z gory dzieki

Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 2577430
    sylwek888
    Poziom 14  
    Witam nie opisałeś dokładnie po co Ci reszta tych opcji ale mogę Ci powiedzieć że pracowałem z tym programem na wielu innych telefonach i zawsze było tak samo jedynym wyjątkiem był k700i w którym aktywna była jeszcze ikona myszki do zdalnego sterowania za pomocą telefonu.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2581645
    Knopers
    Poziom 11  
    Chcil bym przesylac pliki z telefonu na koma i odwrotnie zaladowac na kome jakies mp3 ale przez ten progs sie chyba nie da.... wiec jakim ?
  • REKLAMA
  • #4 2582125
    sylwek888
    Poziom 14  
    Da się wszystko się da powiedz jak ty to robisz że nie możesz to bardzo proste łączysz telefon z komputerem przy pomocy tego programu(blue soleil) otwierasz okno w tym programie(takie trzy karteczki) i ślesz ile na ile pamięć pozwoli ja często z tego korzystałem a teraz mam PC Suite i z tego korzystam ale to tylko na nokie.Spróbój tak jak napisałem powinno dzałać,Jeśli nie to napisz jakim sposobem to robisz to może w czymś pomoge.

Pozdrawiam
  • #5 2584356
    Knopers
    Poziom 11  
    No wlasnie te te kartki to "bluetooth file transfer service" i zeby mozna bylo z tego kozystac trzeba sie podlaczyc tam jak klikaz prawym jest connect i disconnecy a u mnie oba wariaty sa nieaktywne...jak klikam na to 2 razy lewym tez pisze cos ze nie jest podlaczony
  • #6 2586059
    sylwek888
    Poziom 14  
    Zapomniałem zadać tego pytania wcześniej a wogóle to BT wykrywa Twój telefon?
  • REKLAMA
  • #7 2589723
    Knopers
    Poziom 11  
    Wykrywa w tym programie rowniez moge nawet wysylac sobie wizytowke :D wszystko sie laczy ale tamto jest poprostu nieaktywne :(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon SAGEM MYX 6-2 i korzysta z programu BlueSoleil do połączenia Bluetooth. Problem polega na tym, że w programie aktywne są tylko cztery opcje, a funkcja "Bluetooth file transfer service" jest nieaktywna, co uniemożliwia przesyłanie plików między telefonem a komputerem. Próby użycia alternatywnego oprogramowania Widcomm nie przyniosły efektu, gdyż program nie wykrywa połączenia. Telefon jest wykrywany przez BlueSoleil i możliwe jest przesyłanie wizytówek, jednak opcje transferu plików pozostają nieaktywne. Jeden z uczestników dyskusji wskazał, że w jego doświadczeniu z różnymi telefonami sytuacja była podobna, z wyjątkiem modelu Sony Ericsson k700i, gdzie dostępna była dodatkowa funkcja zdalnego sterowania. Zalecane jest upewnienie się, że połączenie jest prawidłowo nawiązane poprzez menu kontekstowe (connect/disconnect) w programie BlueSoleil oraz sprawdzenie, czy telefon obsługuje odpowiednie profile Bluetooth do transferu plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA