logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Media-Tech mysz – migająca rolka LED, nieregularne świecenie, możliwa usterka

JarkoMi5 30 Kwi 2006 08:28 1316 7
REKLAMA
  • #1 2575830
    JarkoMi5
    Poziom 11  
    Witam mam problem z moją myszą. Nie wiem jaki to typ ale jest to media - tech taka jak na zdjęciu:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dwikfnnl22xscjwo.html

Problem polega na tym że orginalnie rolka od mysz świeci a mi zaczęła migać raz z większą częstotliwością a raz z mniejszą. Nie wiem co może być przyczyną!! Czy ona się przepala czy co??
    Mam komputer stacjonarny z Win XP.
    Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2576498
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    Może być zimny lut na diodzie lub poluzowane połączenie w myszy,sprawdź to.
  • REKLAMA
  • #3 2579715
    JarkoMi5
    Poziom 11  
    Połączenie nie jest poluzowane. A jka się sprawdza czy jest zimny lut na diodzie bo wybacz ale nie wiem!!
  • REKLAMA
  • #4 2579845
    Qbuś
    Poziom 38  
    Ocena: 876
    Trudno to jednoznacznie opisać,możesz delikatnie poruszać diodą i obserwować jej zachowanie(czy przestaje mrugać).Najlepiej jest przelutować połączenie które jest podejżane.
  • #5 2579891
    max_gg
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    :arrow: JarkoMi5
    Jeżeli wgrywałeś oprogramowanie dołączone do tej myszy, to jedną z opcji jest powiadamianie o nowych wiadomościach. Poszukaj ikonki obok zegara.

Pozdrawiam!

Marcin "Max" G.
  • #6 2580101
    JarkoMi5
    Poziom 11  
    Nie ja nie wgrywałem oprogramowania do myszki bo go NIE mam!! Rolka cały czas świeciła dobrze i nagle zaczęła migać.
  • REKLAMA
  • #7 2594672
    Tomek0207
    Poziom 13  
    Sprawdź czy wtyczka PS/2 dobrze leży w gnieździe (najprostrze rozwiązania bywają najlepsze:D). A tak na serio: Czy sprawdzales czy dzieje sie to na innym kompie?
  • #8 2594814
    JarkoMi5
    Poziom 11  
    Wtyczka jest ok a sprawdzić na innym kompie nie mam możliwoiści.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada mysz Media-Tech z podświetlaną rolką, która zaczęła migotać z różną częstotliwością zamiast świecić stabilnie. Problem nie wynika z poluzowanego połączenia ani z oprogramowania, które nie było instalowane. Możliwe przyczyny to zimny lut na diodzie LED lub uszkodzenie połączenia wewnątrz myszy. Zalecane jest delikatne poruszanie diodą w celu obserwacji zmian migotania oraz przelutowanie podejrzanych połączeń. Sprawdzenie wtyczki PS/2 i test na innym komputerze również zostały zasugerowane, jednak użytkownik nie ma takiej możliwości. System operacyjny to Windows XP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA