logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skrócić liczbę dzwonków do 4-5 w telefaksie Panasonic KX-FM131PD?

Telo 30 Maj 2003 20:52 3606 9
REKLAMA
  • #1 232338
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2316
    Mam pytanie do fachowców od tego typu sprzętu , czy istnieje możliwość zmiany ilośći dzwonków dla automatycznej sekretarki, obecnie uruchamia się po 15 dzwonkach, a ja chciałbym to skrócić do 4-5 dzwonków.Jak to zrobic bo nie mam instrukcji obsługi.
    Marcin
  • REKLAMA
  • #2 232774
    jarek1
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    po 15 dzwonkach to się włącza jeśli sekretarka nie jest włączona w tryb ans musisz ją włączyć i wtedybędzie ci odbierać po 3-4 dzwonkach tak jak ustawisz w menu. Przycisk załączania sekretarki znajduje sią w prawym górnym rogu i powinna się świecić czerwona kontrolka .
  • #3 232886
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2316
    Dziękuję za podpowiedz, o efektach dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 233912
    Waldekk111
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    witam a moze wie ktos z was dlaczego mi sie muj panasonic wylacza a czasami dziala dobze?
  • #5 233942
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    witam.
    :arrow:Waldek

"witam a moze wie ktos z was dlaczego mi sie muj panasonic wylacza a czasami dziala dobze?"

Ale o czym ty mówisz?
    Podaj jaki to sprzęt(model), w jakich okolicznosciach sie uszkodził, opisz dokładnie usterke, napisz czy dokonałaes jakichkolwiek pomiarow.
    Dzieki takim podstawowym infomacją spóbujemy Tobie pomóc a odpowiedz nie bedzie ciągła sie przez 30 postów.. Dzieki temu 'wilk cały i owca syta' nie bedziemy utrzymywać sztucznego9niepotrzebnego) uchu w sieci a ty szybko dostaniesz odpowiedz.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #6 267802
    szczoten
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    ten fax ma na panelu przycisk program lub menu naciśnij ten przycisk pokręć kółkiem aż będziesz miał ustawienia, wciśnij #006 lub #06 nie pamiętam dokładnie jest przecież 1 nad ranem więc wybacz nieścisłości zobaczysz ustawienia ilości dzwonków dla trybu tad/fax od 2-9 dzwonków wybież coś i wciśnij start/set

pozdrawiam Grześ
  • REKLAMA
  • #7 268187
    Waldekk111
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    witam nie rozwijam mojego problemu poniewaz to juz nie istotne sprzet zostal naprawiony ale wielkie dziek za odpowiedzi
  • #8 271743
    Dzieju
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    Witam

Jak ktos chce do tego faxu instrukcje FM131 lub serwisówkę .
    To piszcie.

Nara (mam wsjo z simensa, panasonica, samsunga, thomsona, philipsa, daewoo, grundiga, beko, sharp) więcej grzechów nie pamiętam :)
  • #9 277794
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 286764
    its
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Dzieju napisał:
    Witam

Jak ktos chce do tego faxu instrukcje FM131 lub serwisówkę .
    To piszcie.

Nara (mam wsjo z simensa, panasonica, samsunga, thomsona, philipsa, daewoo, grundiga, beko, sharp) więcej grzechów nie pamiętam :)

Witam.
    Czy masz jakieś ftp na którym mógłbyś umieścić troche serwisówek.
    Interesowały by mnie faxy Pasikonika oraz instrukcje programowania central 61610, stara 308, 1232
    POzdrawiam
    Adrian

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem skrócenia liczby dzwonków do 4-5 w telefaksie Panasonic KX-FM131PD, który domyślnie uruchamia automatyczną sekretarkę po 15 dzwonkach. Rozwiązaniem jest włączenie trybu automatycznej odpowiedzi (ANS), co pozwala na odbieranie po 3-4 dzwonkach, ustawianych w menu urządzenia. Panel faksu posiada przycisk program/menu, gdzie można za pomocą pokrętła i kodów (#006 lub #06) ustawić liczbę dzwonków w zakresie 2-9 dla trybu TAD/FAX. Wskazano również, że kontrolka czerwona sygnalizuje aktywację sekretarki. Dodatkowo pojawiła się oferta udostępnienia instrukcji obsługi i serwisówek do modelu KX-FM131PD oraz innych urządzeń Panasonic i innych marek. W dyskusji pojawiły się także pytania o inne problemy z urządzeniami Panasonic, jednak bez szczegółowych rozwiązań.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA