logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Seattle RDM 169 - brak podświetlenia wyświetlacza, co zrobić?

marcin198005 30 Kwi 2006 11:04 2310 4
REKLAMA
  • #1 2576087
    marcin198005
    Poziom 2  
    Witam posiadam w/w radyjko i przestał mi świecić wyświetlacz reszta panelu jest podświetlona. Czy taką userkę można naprawić czy trzeba zakupić nowy panel, lub co ewentualnie mam zrobić ??
  • REKLAMA
  • #2 2576220
    jankoś
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    Trzeba naprawić podświetlenie , raczej wymiana żarówek wystarczy.
  • REKLAMA
  • #3 2576317
    marcin198005
    Poziom 2  
    witam ponownie ile moze kosztowac naprawa tego i czy nie taśma nie ma nic do tego, jak sie dobrzr przyjżeć to wyświetlacz wyglada tak jak by był całkowicie przyciemniony bo cos tam na nim widać, i ewentualnie w którym miejscu sa te żarówki??

Dodano po 15 [minuty]:

W poprzednich postach wyczytałem tez że podświetlenie wyświetlacz zależy od ustawienia pokrętła od głośności czy to prawda ?? ludzie pomużcie
  • REKLAMA
  • #4 2577285
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    W menu te modele mają możliwość regulacji jasności podświetlania, więc zacznij od instrukcji a ceny naprawy nikt Ci nie powie bo jest ona umowna.

SławeK
  • #5 2578474
    arttoo
    Spec od car audio
    Ocena: 73
    w tym modelu czesto odpadaja zarowki i wystarczy nieraz kropla cyny lecz czesciej sie one poprostu przepalaja i tu jest problem bo sa one na 5,8V i te takie za 0,50pln dzialaja z 2 tygodnie i sie przepalaja wiedz pozostaje wymiana na troche drozsze po jakies 3,50 i dzialaja dlugo

co do pokretla raczej nie ma takiej opcji by pokretlem sciemniac i rozjasniac wyswietlacz moim zdaniem to bzdura! owszem jest w menu funkcja sciemniania ale raz to ustawiasz w dodatku klawiszami i tak jak ustawisz tak pozostaje i tak swieci

Pozdrawiam
REKLAMA