Ostatnio zauważyłem że przy grach 3d np. call of duty zaczyna mi się strasznie ciąć grafika. Nieraz po jakimś czasmi, czasem odrazu. Dziwne jest to, że wcześniej gry chodziły bezproblemowo na tych ustawieniach co teraz. Miałem już problemy z chłodzeniem grafiki - strzelił mi wiatrak i działo się prawie to samo, ale teraz wiatrak chodzi i obudowa jest odpowiednio chłodzona. Podejrzewam że wiatraczek zaczyna kiepsko działać, może zwalnia, sam się już gubię ale nie wiem czym sprawdzić temperaturę procka karty podczas gry.
Macie może jakieś programy, które pomogą sprawdzić tą temperaturę?
Być może usterka tkwi gdzie indziej, proszę o podpowiedzi. Dwa razy robiłem system od początku na różnych sterownikach, obudowa się nie przegrzewa i MIESIĄC TEMU WSZYSTKO NA TYM SPRZĘCIE BYŁO OK, nie doszedł mi żaden nowy sprzęt i nic nie jest i nie było podkręcane.
Pomóżcie!!!
Macie może jakieś programy, które pomogą sprawdzić tą temperaturę?
Być może usterka tkwi gdzie indziej, proszę o podpowiedzi. Dwa razy robiłem system od początku na różnych sterownikach, obudowa się nie przegrzewa i MIESIĄC TEMU WSZYSTKO NA TYM SPRZĘCIE BYŁO OK, nie doszedł mi żaden nowy sprzęt i nic nie jest i nie było podkręcane.
Pomóżcie!!!