logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gorąca karta graficzna GF2 MX/MX 40. Jakie chłodzenie zastosować?

jkot 20 Lip 2006 17:52 2075 5
REKLAMA
  • #1 2837179
    jkot
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Witam
    Posiadam GF2 MX/MX 400 i mam taki problem że od jakiegoś czasu strasznie się ta karta nagrzewa. czy można coś na to poradzić ? Jakieś chłodzenie ?
    Na jednej grze to nawet komputer po ok 3 min się sam restartuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2837312
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    jkot napisał:
    Witam
    Posiadam GF2 MX/MX 400 i mam taki problem że od jakiegoś czasu strasznie się ta karta nagrzewa. czy można coś na to poradzić ? Jakieś chłodzenie ?
    Na jednej grze to nawet komputer po ok 3 min się sam restartuje.

Zainstaluj lepsze chłodzenie na karcie, ewentualnie dodatkowy wentylator do obudowy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2837320
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 2839386
    europejczyk
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Używałem przez 5 lat tej karty z firmy Gainward i nie miała wentylatorka. Była ciepła nie powiem ale nic jej nie było, sprzedałem ją i dalej chodzi u znajomego, więc nie jestem pewien co do konieczności dawania jej wentylatorka.
    Bardzo fajna karta, moja pierwsza z wyjściem TV stąd mam sentyment do niej :-)
  • REKLAMA
  • #5 2839460
    Marakas
    Poziom 12  
    Mam taką kartę, ma mały czarny radiator . pasują na niego małe wiatraki , ja użyłem staruszka z radiatora AMD 486 .Warto przemyć spirytusem styki i oczyścić radiator (wewnątrz jest podłużny kanał , który zbiera koty).
    I jeszcze jedno ta karta nie lubi jakiegokolwiek podkrecania , nawet niektóre nowsze sterowniki powodują jej gorszą pracę .
  • #6 2840714
    krzysiod1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Ja też miałem wersję tej kardy bez wiatraczka. I działo mi się tak jak opisano powyżej po MINIMALNYM podkręceniu. Ale ogólnie karta działa do dziś :D
REKLAMA