logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EWT 1015 - błąd E90 po kilku praniach, co robić?

WojTech_80 01 Maj 2006 13:06 9441 4
REKLAMA
  • #1 2580056
    WojTech_80
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z pralką Electrolux EWT 1015 - dzisiaj było pierwsze wieksze pranie i przy kolejnym załadowaniu po wybraniu programu jest jakies 10-15 sek przerwy i wyskakuje błąd E90.

Hm, pogooglałem chwile, znalazlem opis błędu na jakiejś rosyjskiej stronie:

E90- Fault in tank fill pump
    -Hoses obstructed, tank fill pump, wiring

Czyli wychodzi błąd związany z pompą napełniającą, zatkanym wężem lub przewodami/okablowaniem.. A pralka nie ma nawet 2 tygodni - zakupiona 18 kwietnia, kilka prań przebiegło bez najmniejszych problemów.

Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem? Jestem w stanie sam sobie z tym poradzić, bez wzywania serwisu (oczywiście bez utraty gwarancji)?
    Jeśli naprawa, to jakie koszty mniej wiecej?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2580119
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 2580155
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 2655100
    WojTech_80
    Poziom 2  
    skryn - rzeczywiście, to był ten błąd.

Szkoda tylko ze mineły 3 tygodnie od tego czasu a pralka dalej stoi :/

10.05 przyjechal technik z Krakowa (autoryzowany serwis Elektrolux), poprawił połączenia. Pralka działała. Poszedł, pranko, minęło pół h i błąd E90 spowrotem. Zadzwoniłem, umówiłem sie na piątek (12.05), zwolniłem sie wczesniej z pracy, wyczekałem sie - technik nie przyjechał.

Na dzień dzisiejszy miła pani z obsługi poinformowała mnie że technik orzekł, że jeżeli znowu jest ten błąd to do wymiany jest moduł główny i pomocniczy(???). I czekam na części - jak będą to zamontują.

Hm, mocno podejrzany jest dla mnie wyrok technika, wydał go bez ponownego oglądania pralki.

Nie znam się na tym, takie postępowanie jest normalne? Czy ktoś mnie tu ostro w konia robi?
  • #5 2655338
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA