A ja mam taki problem :
Chciałby się pobawić bratnim do airomate rds StereoCoder_v1.30 i kiedy uruchamiam program wyskakuje error: Output format not supported:32
Ale najdziwniejsze jest to że kilka miesięcy temu program działał ale jakoś mnie nie zainteresował szczególnie... Pozdro
Stereo koder obsługuje karty z próbkowaniem 192 kHz. Moja SB Live ! zadziałała dopiero na kodekach kx driver. Airomate RDS, spisuje się ok. Brak zapisu w wersji demo; ustawiasz po każdym wyłączeniu programu od nowa. Program samoczynnie się wyłącza po ok. 1/2 godziny.
Program Airomate RDS działa wyłącznie pod systemem Windows XP. Wersja demo nie zapisuje ustawień i wymaga ponownej konfiguracji po każdym uruchomieniu, a także automatycznie wyłącza się po około 30 minutach. Pełna wersja kosztuje około 15 euro i jest dostępna na stronie autora. Program współpracuje z kartami dźwiękowymi obsługującymi wysokie częstotliwości próbkowania, np. SB Live! Audigy 5.1, jednak RDS działa poprawnie dopiero przy 19 kHz zamiast standardowych 57 kHz. Sterowanie kartami wymaga często użycia sterowników KX. Alternatywny program StereoCoder_v1.30 obsługuje karty z próbkowaniem do 192 kHz, lecz może generować błędy formatu wyjściowego, jak "Output format not supported:32". Wersja demo Airomate RDS ma ograniczenia funkcjonalne, co powoduje problemy z zapamiętywaniem ustawień i stabilnością działania. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.