logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AIROMATE 1.03 - zawieszanie się po godzinie użytkowania, jak temu zaradzić?

lukidor 02 Maj 2008 17:54 3686 7
REKLAMA
  • #1 5098705
    lukidor
    Poziom 11  
    Witam! Czy korzysta ktoś z tego programu? Mam na myśli pełną wersję (nie demo) i jak sie u was spisuje. Ja mam starszą wer 1.03 i wszystko jest ok tylko że po 1 godz od uruchomienia wywala mi jakiś błąd i sie zawiesza ;(
  • REKLAMA
  • #2 5098802
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Jaką używasz do tego dźwiękówkę bo u mnie nie działało :(
  • REKLAMA
  • #3 5099125
    lukidor
    Poziom 11  
    JA mam 2 karty dźwiękowe w kompie bo zajmuję sie obróbką dźwięku i nagrywaniem.1 to Audigy 2 Platinum (z próbkowaniem 192 kHz) oraz E-MU 0404 także przetworniki 192kHz więc z 1 i z 2 karty wszystko chodzi bez problemu i jakość ogólnie szokująco profesjonalna.Z resztą producent podaje że poprawne działanie uzyskuje tylko z kartami mającymi przetworniki 192 kHz i faktycznie tak jest bo jak ustawie w opcjach karty na 92 kHz to już RDSu nie ma stereo jeszcze jest natomiast przy 48kHz pali sie w odbiorniku stereo ale w rzeczywistości go nie ma(pewnie tylko sam pilot 19kHz przechodzi).Słyszałem o jakiś kombinacjach osób ze słabszymi dźwiękówkami ale fizycznie prawdziwy efekt uzyskuje sie tylko z kartami jakie opisuję.
  • #4 5104525
    lukidor
    Poziom 11  
    Może znacie jeszcze jakieś inne tego typu programy które generują sygnał MPX z wyjścia karty dźwiękowej.Chętnie przetestuje :) z tego co wiem to wszystkie wymagają dobrej karty dźwiękowej z przetwornikami 192kHz ja toakową posiadam
  • REKLAMA
  • #5 5126657
    lukidor
    Poziom 11  
    Czy ma ktoś pełną wersję tego programu?
  • REKLAMA
  • #7 5127758
    lukidor
    Poziom 11  
    Oczywiście.Nawet chciałem kupić ale nie mam konta Pay Pal a przez bank to te dane do przelewu są jakieś dziwne i nie wchodzą ;/ Ale kiedyś była dostępna wer 1.03 beta darmowa(full).Nie zależy mi na najnowszej.Może ktoś ma?
  • #8 5480705
    Joker.
    Poziom 31  
    Ocena: 130
    lukidor napisał:
    Może znacie jeszcze jakieś inne tego typu programy które generują sygnał MPX z wyjścia karty dźwiękowej.Chętnie przetestuje :) z tego co wiem to wszystkie wymagają dobrej karty dźwiękowej z przetwornikami 192kHz ja toakową posiadam

www.stereotool.com/ - stereo koder + RDS dla nadajnika, ale jest to głównie bardzo dobry procesor dynamiki dźwięku

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu zawieszania się programu AIROMATE w wersji 1.03 po około godzinie użytkowania. Użytkownik posiada pełną wersję programu i zgłasza błąd powodujący zawieszenie. Wskazano, że prawidłowe działanie programu wymaga użycia wysokiej jakości karty dźwiękowej z przetwornikami 192 kHz, co potwierdzono na przykładzie kart Audigy 2 Platinum oraz E-MU 0404. Niższe częstotliwości próbkowania, takie jak 48 kHz, powodują utratę sygnału RDS lub nieprawidłowe działanie stereo. Wskazano również alternatywne oprogramowanie, takie jak Stereo Tool, które oferuje kodowanie stereo i RDS oraz zaawansowany procesor dynamiki dźwięku dla nadajników. Użytkownicy poszukują także innych programów generujących sygnał MPX z wyjścia karty dźwiękowej, podkreślając wymóg wysokiej jakości sprzętu audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA