logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Corsa B - jak odłączyć linkę napędu prędkościomierza przy demontażu wskaźników?

kornik23 02 Maj 2006 10:39 1911 7
REKLAMA
  • #1 2583153
    kornik23
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Jak w temacie chyba spaliła mi sie zaróweczka od swiateł rozkreciłem wszytko lecz zatrzymalem sie na lince napędu prędkościomierza jak ja odłączyć od wskąźnieków?????????
  • REKLAMA
  • #2 2583257
    mactronic
    Poziom 20  
    Ocena: 73
    Wciskasz taką sprężystą blaszke (znajdującą się przy wejściu linki do zegarów) w kierunku zegarow przez co luzujesz pancerz linki i go wysuwasz
  • REKLAMA
  • #3 2583261
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2583482
    marac
    Poziom 20  
    Ocena: 101
    Przy sprawnych palcach wychodzi bez odkręcania.
  • #5 2583500
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2584810
    tomala2301
    Poziom 14  
    Ocena: 38
    Musisz odkręcic linke prędkościomierza od skrzyni biegów , linka przy tablicy jest zabezpieczona blaszką , blaszke musisz przycisnąć i linka powinna odpóścić , jak nie masz poduszki to licznik wyciągniesz bez ściągania kierownicy . A jak masz problem z blaszką to ściągaj z linką licznik. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 2589972
    kornik23
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Niemam poduszki ale powalcze bez wykrecania linki ze skrzyni a jak odkrecic kierownice bo chyba w serwisie cos pokopali bo kierownica jest skrecona w lewo a kola proste czy da sie to naprawic chyba to nie jest zbierznosc bo samochod zachowuje sie normalnie jak to sprawdzic ?? mam jeszcze jedno pytanie jak naprawic czujnik temperatury oleju bo niestety wskaznik nic nie wskazuje ??? gdzie on jest i jak wykrecic ???
  • #8 2591459
    tomala2301
    Poziom 14  
    Ocena: 38
    Wskażnik temperatury oleju????? Chyb codzi Ci o wskaźnik temperatury cieczy , najpierw bym zaczoł od sprawdzenia czujnika temperatury , kierownice to musisz przestawic , najlepiej ściągnąć będzie Ci prościej licznik wykręcić.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono sposób odłączenia linki napędu prędkościomierza w Oplu Corsa B podczas demontażu wskaźników. Aby zdjąć linkę od strony zegarów, należy wcisnąć sprężystą blaszkę przy wejściu linki do licznika, co luzuje pancerz i umożliwia wysunięcie linki. Przed tym krokiem wskazane jest odkręcenie linki od napędu w skrzyni biegów, choć przy sprawnych palcach i braku poduszki powietrznej kierownicy można to zrobić bez odkręcania. W przypadku kierownicy z poduszką demontaż jest utrudniony. Dodatkowo poruszono temat wykręcania kierownicy, która może być skręcona względem kół, co wymaga jej przestawienia. W kwestii wskaźnika temperatury oleju zasugerowano, że chodzi o wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej, a problem może leżeć w czujniku temperatury, który należy sprawdzić i ewentualnie wymienić.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA