PK> plytka kineskopu
ale w tym modelu prawdopod. nie ma(srpawdzam notatki...
dla kanalu R
sprawdz Ic601(M51367 pin.25 przez R618....\ wzm.wy.Q602 i 605/ wzm.konc. q608 i q611
amplit. na wy.ok.+80V
W Philipsie robiło mi sie podobnie... miałem tylko kolor żółty i niebieski... po uderzeniu monitora kolory wracały ale tylko na kilka sekund...
W środku wokół kineskopu miałem kabel tak jakby ekranujący... on sie odkleił... po przyklejeniu go z powrotem problem ustąpił... dziwne bo nie dotykałem żadnych innych układów...
✨ W monitorze CTX model 1565D zniknął czerwony kolor. Możliwe przyczyny to uszkodzony przewód sygnałowy między monitorem a komputerem, zimne luty na płytce kineskopu (PK) lub uszkodzenia pinów w złączach. Po wykluczeniu uszkodzenia przewodu i zimnych lutów, zalecane jest sprawdzenie stanu pinów oraz pomiar napięć na elementach wzmacniacza kanału czerwonego, takich jak układ scalony IC601 (M51367), tranzystory Q602, Q605, Q608, Q611 oraz rezystor R618. Wskazano, że schemat elektryczny monitora CTX 1565D jest zgodny ze schematem Daewoo CMC 1418AD, a zasilacz oparty jest na układzie STR59041. Dodatkowo, w podobnych przypadkach w monitorach Philipsa problem z kolorami bywał spowodowany odklejonym ekranowaniem wokół kineskopu, które po ponownym przyklejeniu przywracało prawidłowe wyświetlanie kolorów. Wygenerowane przez model językowy.