logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przyspieszyć kompa? Celeron 2.0 GHz, RAM 400 MHz, a płyta ciągnie 333.

JacekRusi 03 Maj 2006 11:17 2008 10
REKLAMA
  • #1 2586818
    JacekRusi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Mam cos takiego :

Celeron 2.0Ghz plyte AsRock jakis model na ukladach sis do tego karte tv firmy Prolink (pixelView), do tego siec na plycie ktorom uzywam i do tego AtiRadeona 7000 uszkodonego i do tego Sund blastera Live 5.1 oraz dysk 40gb segeta i do tego 512 ramu wolno chodzi czemu? jest to mozliwe ze bo jest taki problem mam pamiec 512ramu 400mhz a plyta ciagnie 333 tylko i to moze byc wada co?
    Proszę poprawić temat postu oraz jego treść !
    Dziękuję (TJT)

Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy!
  • REKLAMA
  • #2 2586914
    Damnian
    Poziom 34  
    Ocena: 89
    Twój problem to poprawne składanie zdań, nie ma żadnego punktu zaczepienia, robiłeś jakieś testy? ilość FPS w poszczególnych grach?.
    Ten Radeon 7000 nie jest zbyt świerzą kartą, napisz w jaki sposób jest uszkodzona.
    ... a jak do tego ma się Twój tekst powyżej ?
    Popraw sam . Dziękuję (TJT)
  • #3 2586955
    zwirek2
    Poziom 17  
    Ocena: 51
    he troche kolega zadal pytaie i sam na nie odpowiada hi te zdania podaj w slupku kolego konfiguracje po kolei to sie rozczytamy moze i pomozemy
    To samo dotyczy sie kolegi!
    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy! (TJT)
  • REKLAMA
  • #4 2587748
    JacekRusi
    Poziom 17  
    radeon jest uszkodzony w postaci takiej ze mam krzaczki lecz gdy instalujię power stripa i zmieniam częstotliwość rdzenia karty i pamięci karty to jest luzik! DO Błędów w pisonwni to jest tak ze ja tak pisze i tego sie zmienić nie da się , aha testów nie robilem chyba ze pamięci to wolno chodzi co do tych najnowszych sprzetów! chodzi mi o to żeby windows szybciej chodził
  • REKLAMA
  • #5 2587755
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    Jak przyspieszys komputer ? Normalnie, bardzo proste rozwiązanie, wywalić stary i kupić nowy, lepszy.
    Moderowany przez TONI_2003:

Myślę że już na ten temat wystarczy tej polemiki kolego proszę się zapoznać z regulaminem!

• REKLAMA
  • #6 2587834
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    JacekRusi napisał:
    DO Błędów w pisonwni to jest tak ze ja tak pisze i tego sie zmienić nie da się

1. Niech kolega głupot nie opowiada. Jeżeli faktycznie kolega jest chory (a zna kolega chociaż nazwę choroby?) i nie leczy się z tej choroby, to oznacza po prostu lenistwo.
    2. Na forum jest funkcja PISOWNIA. Nie widać jej?
  • #7 2587855
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3822
    JacekRusi napisał:
    DO Błędów w pisonwni to jest tak ze ja tak pisze i tego sie zmienić nie da się ,

Miałeś kolego coś wykonać !
    Jeszcze masz inne możliwości by poprawiać swój styl i błędy w pisowni nikt za Ciebie tego nie zrobi .
    Na początek otrzymujesz ostrzeżenie za nie wykonanie poprawy tematu i pisowni w swych postach!
  • #8 2588296
    obiboqs
    Poziom 11  
    Nie powiedziales zadnych konkretow. Prawdopodobnie masz problem powtarzajacy sie u wielu ludzi i to bardzo czesto. Jesli chcesz na swoim komputerze grac na najwyzszych detalach w NFS:MW (na przykład), to nic innego jak wymienic wszystkie podzespoly.

Jednak to ze gra sie wiesza to nie zawsze znaczy ze masz zly komputer. Jezeli np. NFS:MW zacina sie u Ciebie nawet na najnizszych detalach, to juz nie jest normalnbe i tutaj prawdopodobnie problem lezy w systemie. Jezeli masz stary Windows lub nie wymieniales go przez ponad pol roku to radze wszystko sformatowac i wgrac Windowsa 2003 Home edition. To na pewno pomoze.

Pozdrawiam.
  • #9 2588316
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 586
    obiboqs napisał:
    Jezeli masz stary Windows lub nie wymieniales go przez ponad pol roku to radze wszystko sformatowac

Czy kolega ma jeszcze jakieś genialne porady?
    obiboqs napisał:
    i wgrac Windowsa 2003 Home edition. To na pewno pomoze.

A kolega ma zainstalowaną tą właśnie wersję? Można screena startowego zobaczyć?
    JacekRusin, wklej na forum log z hijackthis.
  • #10 2588356
    hjkl3
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    O matko, ale tu moderatorzy się podoczepiali, do mojego postu chyba się nie przyczepią :). Ten cały wątek to chyba jeden wielki dowcip. :D

Moderowany przez jankolo:

Pisanie postów nie na temat jest zabronione regulaminem Forum. Za ten swiadomie napisany post otrzymuje kolega ostrzeżenie

• #11 2895913
    JacekRusi
    Poziom 17  
    nic nie zrobilem i tak sie konczy temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada komputer z procesorem Celeron 2.0 GHz, płytą główną AsRock na chipsetach SiS, 512 MB pamięci RAM o taktowaniu 400 MHz, podczas gdy płyta obsługuje pamięć 333 MHz. W systemie znajduje się uszkodzona karta graficzna ATI Radeon 7000, która wyświetla artefakty (krzaczki), lecz po zmianie częstotliwości rdzenia i pamięci za pomocą PowerStrip problem ustępuje. Dodatkowo w konfiguracji jest karta TV Prolink (PixelView), karta dźwiękowa Sound Blaster Live 5.1 oraz dysk Seagate 40 GB. Użytkownik zauważa wolne działanie systemu i zastanawia się, czy różnica taktowania pamięci RAM i płyty głównej może być przyczyną spowolnienia. W odpowiedziach zwrócono uwagę na brak testów wydajnościowych, konieczność poprawy stylu wypowiedzi oraz zasugerowano, że przyspieszenie komputera wymaga wymiany podzespołów lub reinstalacji systemu operacyjnego, np. Windows 2003 Home Edition. Nie udzielono konkretnych rozwiązań technicznych dotyczących optymalizacji obecnej konfiguracji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA