logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matura 2006 – Wasze życzenia, opinie i komentarze przed egzaminem

djbolo 03 Maj 2006 14:19 1959 9
REKLAMA
  • #1 2587492
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 32
    Powodzenia jutro i nie tylko jutro :!: :D

Tylko nie pomylcie renesansu z rezonansem :D

Powodzenia!
  • REKLAMA
  • #2 2587833
    europejczyk
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Pomyślcie też o biednych pilnowaczach.
    Wytrzymać tyle godzin bez ruchu, na siedząco - to katorga jest!!!
  • #3 2587860
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Życzę powodzenia!
  • REKLAMA
  • #4 2594334
    europejczyk
    Poziom 18  
    Makabra siedziec i nie ruszać się przez 170 minut!!!
  • REKLAMA
  • #5 2602429
    Elektrooonik
    Poziom 29  
    Ocena: 83
    europejczyk napisał:
    Makabra siedziec i nie ruszać się przez 170 minut!!!

Pomyśl jakby to było na starej maturze, która trwała 5 godzin ;)
  • #6 2602434
    Mateuss
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    dobry to był angielski z rozszerzonym to w szkole od 10 do 16.30 ale jednak z przerwami (ja to tylko podst ruski...:D )

U nas na polskim jakiś przygłup z bloku na przeciwko szkoły przez 30 min słuchał na opór muzyki... (Praga:!: )

jedna nauczycielka usnęła na krześle, ksiądz pisał smsy, druga baba książke pod ławką czytała :arrow: norma
  • #7 2606838
    europejczyk
    Poziom 18  
    To że ksiądz pisał smsy na maturze to ewidentnie złamał procedury egzaminacyjne i taka mature mozna wszystkim uniewaznić w tej sali w której był ten ksiądz! Żadnego czytania, pisania - pilnowacz musiał siedzieć i nie ruszać się + bezwzględny zakaz wnoszenia komórek.

A stara matura to miodzio :-) pisanie z herbatką, ciasteczkiem, kanapką... z bardzo fajną - swojską atmosferą. Bardzo przyjemna matura była.
  • #8 2606884
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 32
    Powiem szczerze - dla mnie najlepsze miejsce do skupienia i przemyśleń to... WC :D Wiele różnych trudnych zagadnień przełamałem właśnie tam :D Niektóre projekty wstępnie też i tam się rysowało na szybko, później dopiero na fest technicznie :)

Moim zdaniem szkoda, że nie można wnieść np. kawy, a dobrze, że nie można żadnych rozdrażniających maskotek. Często całe skupienie na maskotce, a nie na kartce i co wtedy...? :)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 2607049
    Elektrooonik
    Poziom 29  
    Ocena: 83
    djbolo napisał:
    Powiem szczerze - dla mnie najlepsze miejsce do skupienia i przemyśleń to... WC :D Wiele różnych trudnych zagadnień przełamałem właśnie tam :D Niektóre projekty wstępnie też i tam się rysowało na szybko, później dopiero na fest technicznie :)

Qrcze troche dziwnie i niezręcznie mi o tym pisać ale mi również najlepsze pomysły przychodzą najczęsciej w tym miejscu :D

Wiele razy nawet jak dręczył mnie jakiś problem natury technicznej i go zostawiłem to w tym miejscu w cudowny sposób doznawałem olśnienia :D

To chyba wskutek uwolnienia zbędnych substancji które niepotrzebnie absorbują mózg, który stara się nakłonic człowieka do pozbycia sie ich zamiast pracować. :)

BTW :arrow:

Cytat:
    Pokłóciły się okrutnie członki ciała.

No Bo kto niby ma być SZEFEM?
    -Toż jasnym jest, że ja - burknął mózg - to ja TU myślę I wszystko kontroluję.
    - Bzdura! - zaprotestowały ręce - my TU robimy najwięcej -zarabiamy na wasze utrzymanie.
    - Ech - westchnęły nogi - to nasza rola rządzić, to my decydujemy jaki kierunek obrać I dążyć w słusznym kierunku.
    - My - odparły oczy - myśmy szefami - my wszystko widzimy I naprawdę nic nam nie umyka.
    - Bzdura - odparł żołądek - to ja TU rządzę, wytwarzam wam wszystkim energię, ciężko pracuję I trawię.
    Beze mnie zginiecie... - JA BĘDĘ SZEFEM - nagle odezwał się milczący dotąd tyłek - I JUŻ.
    Śmiech ogólny, no całe ciało się nie może pozbierać.
    - DOBRA - odpowiedział tyłek - jak tak, to STRAJK. I przestał robić cokolwiek.
    Minęło kilka dni. Mózg dostał gorączki. Ręce się powykrzywiały.
    Nogi zgięły się w kolanach. Oczy wyszły na wierzch.
    Żołądek wzdęło I spuchł z wysiłku.
    Szybko zawarto porozumienie.
    Szefem został tyłek.
    I tak to już jest drodzy moi, jak to w życiu - SZEFEM może zostać tylko ten, co g.ó.w.n.o robi!

Pozdro ;)
  • #10 2607239
    Mateuss
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    A kto by się tam tym przejmował! i tak wszyscy pisali polski żeby zaliczyć.

Do matmy i fizyki to ja bym jakąś muzyczkę sobie puścil w tle i by poszło jak z płatka...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła egzaminu maturalnego 2006, w której uczestnicy składali sobie życzenia powodzenia oraz dzielili się refleksjami na temat warunków podczas matury. Poruszono kwestię długiego czasu trwania egzaminu i trudności związanych z koniecznością siedzenia nieruchomo przez wiele godzin, co jest uciążliwe zarówno dla zdających, jak i pilnujących. Wspomniano o różnicach między starą a nową maturą, gdzie dawne egzaminy trwały nawet do 5 godzin, ale z przerwami i bardziej swobodną atmosferą. Zwrócono uwagę na naruszenia procedur, takie jak używanie telefonów komórkowych przez osoby nadzorujące, co mogło skutkować unieważnieniem egzaminu. Uczestnicy dyskusji dzielili się także nietypowymi miejscami, w których najlepiej im się myślało i rozwiązywało problemy, wskazując na toaletę jako miejsce sprzyjające koncentracji i kreatywności. Poruszono też temat zakazu wnoszenia napojów i rozpraszających przedmiotów, takich jak maskotki, które mogłyby odciągać uwagę od pracy egzaminacyjnej. W kontekście przygotowań do egzaminów matematycznych i fizycznych padła sugestia słuchania muzyki w tle jako metody poprawy koncentracji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA