logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samtron 76DF - co jakiś czas obraz zaczyna drgać.

djgege 04 Maj 2006 16:17 1215 5
REKLAMA
  • #1 2591189
    djgege
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Problem z monitorem jest taki ze co jakiś czas zaczyna drgać obraz poczym wszystko wraca do normy. Jaka moze być tegho przyczyna?
  • REKLAMA
  • #2 2591731
    Jan F.
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Na początek sprawdż dokłanie płytę "zimne luty" i zwróć uwagę na przegrzane elektrolity.

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2597274
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    A czy przypadkiem nie zmieniają się przy tym rozmiary ekranu?
    I dzieje się to głównie przy wyświetlaniu jasnej treści?
    Jeśli tak to pewnie pada trafopowielacz.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2599817
    djgege
    Poziom 10  
    Witam!
    Rozmiary ekranu sie nie zmieniają. To są takie szybkie chwilowe drgania. Z początku drgała tylko prawa część ekranu teraz juz cały ekran.
  • REKLAMA
  • #5 2652647
    kropek21
    Poziom 1  
    Witam mam ten sam monitor i chyba wiem o co chodzi :) moi rodzice w pokoju obok maja telewizor, jest on stary wrecz przeciwnie jest nowy i przy wlaczeniu go tez mi "mruga" obraz tak jakbym wcisnal przycisk rozmagnesowyjacy:) mysle ze w tym tkwi problem, moze masz jakiegos sasiada ktory wlacza TV albo to rodzice, rodzenstwo w pokoju obok. Pozdro.
  • #6 2952931
    djgege
    Poziom 10  
    niestety niemam sąsiada ze starym telewizorem :) Rozwiązałem ten problem w ten sposób ze kupiłem sobie nowy LCD Wydaje mi sie ze to któryś z kondensatorów nawala,narazie niemam czasu zeby to sprawić i zamykam temat.
REKLAMA