Ostatnio trafiły mi do ręki 2 niedziałające UPSy. Od dawna nosiłem się z budową zasilacza laboratoryjnego 0~30V 3A, więc postanowiłem wykorzystać jedno trafo z UPSa ever kf 450 i tutaj pytanie
. Czy jest jakaś możliwość oszacowania prądów (przybliżona) jakie można wyciągnąć z tego trafa ponieważ jedyną notką na tym trafie jest naklejka z napisem TM - 70 UPS , trafo po podłączeniu na uzwojeniu pierwotnym ma 20V a na wtornych 2x7v.
Dla lepszej orientacji dołączam zdjecie trafa. Jeszce jedno z tyłu na obudowie widnieje naklejka :Moc max:250Va prad 0,8 A nap zas.220 VAC nap. wyj.220vAC. Czy to 0,8A może być rzeczywistym maksymalnym prądem trafa?
Odnośnie zdjęcia, do niebieskiego i brązowego jest podłączone 220VAc 50HZ na tych dwoch czerwonych jest napiecie 20v na tych grubszych po 7 v.
na pierwszym zdjęciu ekierka wskazuje 8.5 cm, na drugim 7cm.
Z góry dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam.
Dla lepszej orientacji dołączam zdjecie trafa. Jeszce jedno z tyłu na obudowie widnieje naklejka :Moc max:250Va prad 0,8 A nap zas.220 VAC nap. wyj.220vAC. Czy to 0,8A może być rzeczywistym maksymalnym prądem trafa?
Odnośnie zdjęcia, do niebieskiego i brązowego jest podłączone 220VAc 50HZ na tych dwoch czerwonych jest napiecie 20v na tych grubszych po 7 v.
na pierwszym zdjęciu ekierka wskazuje 8.5 cm, na drugim 7cm.
Z góry dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam.