zależy,ale raczej tak,a nie jest czasem kradziona,wiele morze być przyczyn na brak zasięgu,może być końcówka mocy,diplex itd,trudno powiedzieć,trzeba rozkręcić telefon i zobaczyć,pozdrawiam.
kradziony nie jest ale po czym moge stwierdzić że coś padło jak rozbiore tel. jak mam sprawdzic czy dobra jest np. końcówka mocy czy ten duplex czy cos innego?
teraz już nie mam tego tela bo ma go kumpel ale z tego co wiem to zaraz przy włączeniu nie ma odrazu.a jest jakaś róznica jak nie ma wcale a jak złapie na chwile??
Jeżeli na chwile po włączeniu łapie zasięg to na 80% do wymiany jest końcówka mocy, a jeżeli nie łapie od razu to zacząłbym od sprawdzenia samego styku do anteny i przeflaszowania telefonu.
nie chce się powtarzać,ale daj spokuj sobie z tym fonem,chyba że zaczynasz ale to jest spora inwestycja,do tego ci będzie potrzebna stacja lutownicza jak wyżej napisał leon,zanies fona lepiej do serwisu,moim zdaniem, rozsądne rozwiązanie,być może się myle,pozdrawiam.
Problem dotyczy telefonu Nokia 6230i, który nie ma zasięgu. Możliwe przyczyny braku zasięgu to uszkodzona końcówka mocy, diplex lub problemy z kontaktem anteny. Jeśli telefon chwilowo łapie zasięg po włączeniu, najprawdopodobniej wymaga wymiany końcówki mocy. Sprawdzenie i naprawa wymaga rozkręcenia telefonu oraz użycia odpowiedniego sprzętu lutowniczego, najlepiej stacji lutowniczej z gorącym powietrzem (hot air), gdyż lutownica z cienkim grotem może być niewystarczająca. Zaleca się oddanie telefonu do serwisu, zwłaszcza jeśli nie posiada się doświadczenia w naprawach elektronicznych. Końcówkę mocy można kupić na aukcjach internetowych, jednak samodzielna wymiana jest ryzykowna i wymaga precyzyjnego sprzętu oraz wiedzy technicznej. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.