logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skymaster DX 24. Brak kilku niekodowanych programów

Głaz 08 Maj 2006 18:14 4696 8
REKLAMA
  • #1 2605389
    Głaz
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam serdecznie.
    Tym razem mam pytanie dotyczące Tunera cyfrowego Skymaster digital DX 24 SLIM LINE
    Tuner został przywieziony z Niemiec.
    Nie udało mi się jednak znaleźć wszystkich programów niekodowanych polskojęzycznych. Z satelity HB znalazłem tylko VIVA Polska, TV Puls, EbS.
    Informacje o tunerze:
    SM ELECTRONIC GMbH & Co. KG

Audio PID: 191
    Wideo PID: 190
    PCR PID: 190
    Teletekst PID: Brak teksu
    Wersja sprzętu: 08.05 on 12/12/2003
    Wersja oprogramowania: 04.02 on 12/12/2003

Zastanawiam się czy przypadkiem nie jest potrzebna aktualizacja oprogramowania?

Lista programów, które chciałbym oglądać znajduje się w załączniku.

W tej chwili nie mogę z niego korzystać, ponieważ została skradziona czasza z mojego zestawu tak, więc musze poczekać do niedzieli na zakup.
    Załączniki:
    • Programy polskojęzyczne niekodowane.pdf (44.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2605792
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    Ten tuner to to samo co Comsat lub Strong z serii 6000 , wydrukuj sobie to : http://users.nethit.pl/forum/read/eyes22/4119845/ , a następnie zarejestruj się na forum dvhk i tam resztę znajdziesz, bardzo ważne zeby głowica była F7VZ0194 ,inaczej nic nie rób bo to będzie koniec tunera ,pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2607184
    piooo
    Poziom 29  
    Wygląda jak każda inna głowica , po rozkręceniu tunera poszukaj naklejki z symbolem lub napisu na niej , symbol musi zgadzać się z podanym przeze mnie. A głowica to ten moduł , który na zewnątrz ma gniazdo do podłączenia konwertera .To teraz zarejestruj sie na dhvk i bardzo dużo poczytaj , pościągaj odpowiednie oprogramowanie i działaj, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2607991
    piooo
    Poziom 29  
    Powoli i spokojnie , życzę powodzenia,pozdrawiam
  • Pomocny post
    #7 2608027
    sebastaian

Poziom 12  
    Ocena: 1
    masz tu komplecik do twojego tunerka i jak bedziesz to robił to podłacz tuner do tv, poniewaz komputer duzo wczsniej konczy wgrywanie od tunera.Napewno sobie z tym poradzisz.
    http://upload.dvhk.pl/content.php?id=60323
    Konto firmowe:
    Sebastian Urbaniak
    Kruszyńskiego 5, Turek, 61-131 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.elektrykturek.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 2609581
    piooo
    Poziom 29  
    kabel taki sam jak do Fergusonów czyli tzw nullmodem-rs232 ,dwa wtyki żeńskie , pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada tuner cyfrowy Skymaster digital DX 24 SLIM LINE sprowadzony z Niemiec, który nie wyświetla wszystkich niekodowanych polskojęzycznych programów z satelity Hot Bird. Znalazł jedynie VIVA Polska, TV Puls i EbS. Podejrzewa, że może być potrzebna aktualizacja oprogramowania. W odpowiedziach wskazano, że Skymaster DX 24 jest odpowiednikiem tunerów Comsat lub Strong z serii 6000. Kluczowa jest obecność głowicy F7VZ0194, bez której aktualizacja i dalsze działania mogą uszkodzić urządzenie. Głowica to moduł zewnętrzny z gniazdem do podłączenia konwertera, a jej oznaczenie można znaleźć na naklejce po rozkręceniu tunera. Zalecane jest zarejestrowanie się na forum dvhk, gdzie dostępne są odpowiednie oprogramowania i instrukcje. Do wgrania softu potrzebny jest kabel nullmodem RS232 (dwa wtyki żeńskie), taki sam jak do tunerów Ferguson. Po wymianie czaszy i podłączeniu tunera do telewizora można rozpocząć aktualizację oprogramowania i konfigurację odbioru programów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA