logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat przedwzmacniacza stereo z korekcją i wejściem mikrofonowym 30V

darkone 08 Maj 2006 21:39 1001 4
REKLAMA
  • #1 2606249
    darkone
    Poziom 23  
    Ocena: 10
    witam. poszukuje schematu przedwzmacnaicza na tranzystorach do wzmacniacza. uklad ma byc stereo i ma posiadac regulacje basow i sopranow i volume dodatkowo jest mi potrzebne nie wzmocnione wejscie na mikrofon. tak zeby dalo sie mowic do mikrofonu i z obu kolumn wychodzilby dziwek mikrofonu razem z muzyka. nie moze byc wzmacniany sygnal mikrofonu bo przedwzmacniacz na tranzystorach niskoszumowych juz mam zrobiony wiec to bedzie cos w rodziaju miksera. mam do dyspozycji trafo z napieciem 30V i chce takiego uzyc. tranzystory jakie wchodzą w gre tylko niskoszumowe. nie potrzebuje zadnych dodatkowych wejsc, wystraczy prawy i lewy kanal. uklad ma byc do 2x jabel J35
  • REKLAMA
  • #2 2616921
    bucowski
    Poziom 21  
    Ocena: 11
    a dlaczego uparłeś sie na tranzystory ??
    o wiele lepsze parametry, liniowość, zakres czestotliwosci i nizsze szumy można uzyskać na wzmacniaczach operacyjnych.
    TL072 - ideał
  • REKLAMA
  • #3 2619342
    darkone
    Poziom 23  
    hmm, wzmaki operacyjne tez moga byc byle to nie byly scalaki, nie zmontuje scalaka ktory ma wiecej niz 8 nozek ;) dlaczego? bo wiąze sie to z kosztami kupna - zniszczenia - i zrobienia plytki. a termotransfer to dosc trudna metoda. wzmaki operacyjne np na 4 nozkach i jest ok ;)
  • REKLAMA
  • #5 2622534
    darkone
    Poziom 23  
    szukalem. nie ma takiego jaki chce. chyba ze polaczyc 2 uklady? tylko jakie?
REKLAMA