Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

przedwzmacnaicz tranzystorowy z korekcją

darkone 08 May 2006 21:39 887 4
phoenixcontact
    darkone
    Level 23  
    witam. poszukuje schematu przedwzmacnaicza na tranzystorach do wzmacniacza. uklad ma byc stereo i ma posiadac regulacje basow i sopranow i volume dodatkowo jest mi potrzebne nie wzmocnione wejscie na mikrofon. tak zeby dalo sie mowic do mikrofonu i z obu kolumn wychodzilby dziwek mikrofonu razem z muzyka. nie moze byc wzmacniany sygnal mikrofonu bo przedwzmacniacz na tranzystorach niskoszumowych juz mam zrobiony wiec to bedzie cos w rodziaju miksera. mam do dyspozycji trafo z napieciem 30V i chce takiego uzyc. tranzystory jakie wchodzą w gre tylko niskoszumowe. nie potrzebuje zadnych dodatkowych wejsc, wystraczy prawy i lewy kanal. uklad ma byc do 2x jabel J35
  • phoenixcontact
    bucowski
    Level 21  
    a dlaczego uparłeś sie na tranzystory ??
    o wiele lepsze parametry, liniowość, zakres czestotliwosci i nizsze szumy można uzyskać na wzmacniaczach operacyjnych.
    TL072 - ideał
  • phoenixcontact
    darkone
    Level 23  
    hmm, wzmaki operacyjne tez moga byc byle to nie byly scalaki, nie zmontuje scalaka ktory ma wiecej niz 8 nozek ;) dlaczego? bo wiąze sie to z kosztami kupna - zniszczenia - i zrobienia plytki. a termotransfer to dosc trudna metoda. wzmaki operacyjne np na 4 nozkach i jest ok ;)
    darkone
    Level 23  
    szukalem. nie ma takiego jaki chce. chyba ze polaczyc 2 uklady? tylko jakie?