logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce FX 5200 128MB - niestabilność systemu i resetowanie komputera

p4x 09 Maj 2006 00:24 1212 2
REKLAMA
  • #1 2607010
    p4x
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam, poradźcie mi co mogę zrobi z następującym problemem. Otóż ostatnimi czasy zaczeła mi szwankowac ta karta. Wyłącza sie w róznych momentach i resetuje po chwili calego kompa... po wlaczeniu windowsa wyskakuje komunitak ze sterownik grafy jest odpowiedizalny za niestabilność systemu. A sterownik mam oryginalny wgrany z płytki która kupilem razem z grafą. I ten problem sie powtarza juz od jakiegoś czasu. Zresztą nie tylko przy włączonym windowsie. Czasami nawet przy włączaniu kompa graficzna nie startuje. Proszę o rade co mogę zrobić z ta wada
  • REKLAMA
  • #3 2607036
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Możliwe że niechcąco trąciłeć wtyczke i karta delikatnie wyszła z gniazda(trzeba zdjąć osłone kompa i docisnąc karte do gniazda w miare delikatnie) , sterownik oryginalny z czasem użytkowania mógł sie skasować , należey zainstalowac na nowo ten sam lub nowszy dedykowany dla tej kary , wszelkie info znajdziesz na www.nvidia.com . pozdr

ps. jak karta niedokładnie jest umiejscowiona w gnieździe AGP to windows odinstaluje sterownik,lub sterownik bedzie działał częściowo .
REKLAMA