logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ikona w pasku stanu. Jak usunąć bezpieczne usuwanie sprzętu?

jacokre 09 Maj 2006 11:32 3241 5
REKLAMA
  • #1 2607681
    jacokre
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Czy może ktoś wie jak usunąć ikonkę 'bezpieczne usuwanie sprzetu' z paska ? Nigdzie nie mogę tego znaleźć.
    Załączniki:
    • Ikona w pasku stanu. Jak usunąć bezpieczne usuwanie sprzętu? bez tytułu.JPG (3.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2607720
    max_gg
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Tak, idzie - musisz odłączyć wszystkie urządzenia USB.

A tak po prawdzie - dlaczego Tobie ta ikonka przeszkadza, no a poza tym jaki masz system?
    W Win XP możesz ukryć ikonkę - opcja "ukrywanie nieaktywnych ikon powiadamiania".

Pozdrawiam!

Marcin "Max" G.
  • REKLAMA
  • #3 2607769
    jacokre
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    System to win xp. Ukryć można - to wiem. Ja pytam czy da się usunąć (bez ukrywania). Do USB podłączony mam tylko modem kablowy SURFBoard (motorola).
  • REKLAMA
  • #4 2607916
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Dla dyskow SATA tak bedzie. Jak masz sterowniki dyskow microsoftu, to zmien na firmowe.
  • REKLAMA
  • #5 2608019
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    to jest ikonka bezpiecznego usuwania sprzętu
    masz pewnie dysk sata II
    możesz odłączyć swój dysk bez wyłączania kompa

Możesz albo kliknąć w traju PPM -> właściwości -> ukryj ikony nieaktywne -> dostosuj, kliknij na tą ikonę i wybierz "zawsze ukryty".
  • #6 2608434
    max_gg
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Koledzy, przecież jacore pisze, że ma modem podpięty przez USB. Co prawda nie napisał, czy ma dysk SATA, ale jeżeli tak, to po rozwiązaniu problemu ze sterownikiem kontrolera zostanie kłopot z modemem.

:arrow: jacore Jeżeli jest możliwość wpięcia modemu przez kartę sieciową, to warto tak zrobić. Pytanie tylko, co na to Twój dostawca internetu?

Pozdrawiam!
REKLAMA