logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć ikonkę bezpiecznego usuwania sprzętu modemu Neostrady na XP?

kotlar 28 Cze 2006 20:24 1181 6
REKLAMA
  • #1 2772390
    kotlar
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    czesc
    mam taki pytanie:
    po zainstalowanie modemu do neostrady na windzie xp w systrayu mam ikonke bezpiecznego usuwania sprzetu od modemu neostrady. zastanawiam sie czy da sie ta ikonke jakos usunac jesli ktos wie jak mi pomuc to bede wdzieczny za rade.
    pozdrawiam kotlar
  • REKLAMA
  • #2 2772536
    jpxx
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Ja ustawiłem ją jako "Zawsze ukryty" i wcale mi nie przeszkadza :|
  • REKLAMA
  • #3 2772558
    kotlar
    Poziom 13  
    no tez tak mam ale jakos mnie to drazni nio i zastanawiam sie tak czy nie da sie tego usunac
  • #4 2775557
    jpxx
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Jeszcze jedno - spotkałem się z tą ikoną nie tylko w przypadku modemu neostrady, ale też np. przy podłączeniu aparatu TRUST i niektórych urządzeń wielofunkcyjnych HP.
  • REKLAMA
  • #5 2775568
    kotlar
    Poziom 13  
    no tak jesli mam podpiety powidzmy aparat cyfrowy czy tam odtwarzacz mp3 to spoko ale jesli mam podpiety modem adsl i jest on podpiety caly czas to chcialem zeby nie bylo tej ikonki ale trudno dalem zawsze ukryty i jest ok:)
  • #6 2775958
    Killer.PL
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    W załączniku, skopiuj do autostartu
    Załączniki:
    • HideSRHi.exe (6.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 2776567
    kotlar
    Poziom 13  
    ok wielkie dzieki i o to mi chodzilo:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Na systemie Windows XP po zainstalowaniu modemu Neostrady w zasobniku systemowym pojawia się ikona bezpiecznego usuwania sprzętu, która może być uciążliwa, gdy modem jest podłączony na stałe. Użytkownicy sugerują, że nie da się całkowicie usunąć tej ikony, ale można ją ukryć, ustawiając opcję "Zawsze ukryty" w systemie. Ikona ta pojawia się również przy innych urządzeniach, takich jak aparat cyfrowy TRUST czy urządzenia wielofunkcyjne HP. W dyskusji pojawiła się także propozycja rozwiązania polegającego na dodaniu odpowiedniego pliku do autostartu, co pozwala na ukrycie ikony bezpiecznego usuwania sprzętu dla modemu Neostrady.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA