logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć ikonkę połączenia sieciowego Neostrada obok zegara?

moro25 06 Gru 2007 14:46 4468 14
REKLAMA
  • #1 4557822
    moro25
    Poziom 24  
    Ocena: 26
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak mogę usunąć ikonkę połączenia sieciowego która jest obok zegara?? Posiadam neostradę i ta ikonka jest niepotrzebna połączenia sieciowego.
  • REKLAMA
  • #2 4557916
    lolo56
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Prawy przycisk myszki na dane połączenie sieciowe i odchacz nie pokazuj ikonki w zasobniku systemowym.
    Pozdrawiam
  • #3 4557950
    moro25
    Poziom 24  
    Klikam na to prawym przyciskiem i nie ma takiej opcji tutaj.
  • #4 4557989
    Sumar
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Prawym na tę ikonę -> Stan -> Właściwości -> Pokazuj ikonę w obszarze powiadomień podczas połączenia, odznaczyć.
  • REKLAMA
  • #5 4558007
    jdjan1
    Poziom 26  
    Ocena: 169
    Witam!

Start-->Ustawienia-->Panel sterowania-->Połączenia sieciowe.
    W oknie znajdź ikonę połączenia i: Prawy klik (na ikonę)-->Wyłącz.
    Jeżeli będzie potrzebne, to wchodzisz tak samo i wybierasz włącz.

Pozdrawiam

Jan
  • #6 4558010
    lolo56
    Poziom 22  
    Zasugerowałem sie połączeniem karty sieciowej i tam jest taka opcja. Byłem pewien że na połączeniu dial-up (ikonka połączenia neostrady) jest identycznie.
  • #7 4558021
    Sumar
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Chyba rzeczywiście chodzi o nieużywane połączenie karty sieciowej, a Neostrada jest osobno. W takim razie Otwórz połączenia sieciowe i tam wyłączyć.
  • #8 4558208
    moro25
    Poziom 24  
    Tylko że jak kliknę prawym na tę ikone to nie ma takiej opcji stan tylko mam dwie: Otwórz połączenia sieciowe i druga Zmień ustawienia zapory systemu windows.
  • REKLAMA
  • #10 4558340
    moro25
    Poziom 24  
    Tylko pod jaką pozycja będzie w biosie gdyż nie chce namieszac tam za bardzo.
  • REKLAMA
  • #11 4558521
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    W Intgrated Peripherals znajdź On chip Lan lub podobnie i ustaw na Disabled.
  • #12 4558839
    Stingerek_2
    Poziom 11  
    Jasne, wystarczy w menadżerze urządzeń wyłączyć sieciowke , lub prościej >>Moje miejsca sieciowe >> Wyswietla polaczenia sieciowe >> klikasz na to polaczenie i dajesz wylacz.
  • #13 4559028
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6534
    Można i tak ale IMO lepiej to zrobić w BIOSie, skoro karty się nie używa...
  • #14 4560493
    moro25
    Poziom 24  
    Nie mam takiej funkcji w biosie albo jestem ślepy!! Posiadam płytę główną ABIT BE6-II v.2.0 a tak na marginesie czy to dobra płyta jest???
  • #15 4560525
    TMK_M
    Poziom 22  
    Witam
    Nie chce zakladac nowego tematu wiec pisze w tym.
    Moje pytanie jest wrecz przeciwne niz to w tytulw a brzmi ono:
    Jak wlaczyc ikonkę połączenia sieciowego ale w systemie windows 98. W tej chwili nie mam dostepu do tego systemu, ale pytam na przyszlosc. Cos mi sie przypomina ze chyba trzeba zainstalować skladnik systemu o nazwie "monitor sieci" czy jakos tak.
    prosze o pomoc
    Pozdrawiam

Dodano po 5 [minuty]:

A co do wylaczenia karty w biosie to poszukaj w zakladce "INTERGRATED PERIPHERALS"
    I tam zmien 'enabled' na disabled' przy takim czyms jak (i tutaj mozesz miec to roznie zapisane) 'Board LAN', 'Ethernet Controller', itp.. slowa kojarzace sie z karta sieciowa.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak usunąć ikonę połączenia sieciowego Neostrada wyświetlaną obok zegara w systemie Windows. Proponowane rozwiązania obejmują wyłączenie pokazywania ikony w obszarze powiadomień poprzez właściwości połączenia sieciowego (Stan → Właściwości → odznaczenie opcji „Pokaż ikonę w obszarze powiadomień podczas połączenia”), jednak autor zgłasza brak takiej opcji po kliknięciu prawym przyciskiem na ikonę. Inne sugestie to wyłączenie nieużywanego połączenia sieciowego w Panelu sterowania → Połączenia sieciowe lub wyłączenie karty sieciowej w Menedżerze urządzeń. Propozycja wyłączenia karty sieciowej w BIOS-ie (w sekcji Integrated Peripherals, opcja „On chip LAN” lub podobna ustawiona na Disabled) również się pojawiła, choć autor ma trudności ze znalezieniem tej opcji na płycie głównej ABIT BE6-II v.2.0. Dodatkowo pojawiła się wzmianka o systemie Windows 98 i konieczności instalacji składnika „monitor sieci” do wyświetlania ikony połączenia. Podsumowując, usunięcie ikony można osiągnąć przez wyłączenie jej wyświetlania w ustawieniach połączenia, dezaktywację połączenia sieciowego lub wyłączenie karty sieciowej w systemie lub BIOS-ie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA